Kragujevčanke u zlatnoj sredini - iKragujevac


Sport

Debitantsku polusezonu u saveznom rangu takmičenja,jedinstvenoj Super B ligi, rukometašice Radničkog 1964 su završile u zlatnoj sredini. Najmlađa ekipa lige je čini se opravdala očekivanja i skorom od 4 pobede, 2 remija i 5 poraza zauzela šesto mesto. Ocenu nakon 11 utakmica u jesenjoj polusezoni smo potražili od šefa struke Rodoljuba Kurandića :

 -U jesenji deo sezone smo ušli malo bojažljivo,sa nekim opterećenjem igranja u ovom rangu takmičenja. Trebalo je malo vremena dok se ova mlada ekipa adaptira na uslove igranja Super B lige, da upozna protivnike i njihov stil igre. Odigrali smo dosta hrabro, agresivno, sa puno energije i trčanja.

Naravno, bilo je utakmica koje zbog neiskustva nismo znali i umeli da privedemo kraju u odlučujućim trenucima, no sve je to danak mladosti i odrastanja tima.Generalno,zadovoljan sam postignutim,a posebno odnosom prema treningu i utakmicama, sportskoj kulturi i ponašanjem,kako na terenu tako i van njega.

 -Tim je letos formiran za takmičenje u prvoj ligi. Kako ste zadovoljni njihovim nastupima i igrama u Super B ligi?

 -Obzirom da je tim koncipiran za Prvu ligu, devojke su se odlično snašle u saveznom ligi, koja je dosta jača,napornija i fizički zahtevnija. Nemerljiva je pomoć dve najstarije i najiskusnije igračice-Jasmine Kolak i Nevene Aleksić, čiji je doprinos ne samo u igri,već i svojim ponašanjem,aktivnim učešćem na treninzima i pripremnim sastancima, što su mlade devojke oberučke prihvatile.Imali smo par blistavih izdanja,par ne tako dobrih,ali kad se sve sabere to je to-sredina tabele za sad.

 -Da li je uočen napredak kod mladih igračica?

-Osnovu ekipe i čine mlade igračice.NJihov napredak je evidentan,kako na individualnom tako i na taktičko-tehničkom planu.Super B liga je ove sezone izuzetno jaka,igra veliki broj iskusnih i prekaljenih superligaških igračica,što je i dodatni motiv i iskušenje za našu mladost da igraju čvršće,jače,organizovanije i maštovitije.Radićemo i ubuduće na individualnom planu,kako bi kroz takmičenje što više napredovale i predstavljale tvrd orah za svakog protivnika.

 -Uporedo sa takmičenjem u Super B ligi,polovina ekipe igra i ligu mlađih kategorija Ž-16.U kojoj meri im znači superligaško iskustvo?

 -Izuzetno im znači to što igraju jako takmičenje i to su dokazale.Sa mlađim devojčicama,godišta 2005-to su već odigrale prvi turnir lige mlađih kategorija Ž16 gde su izvojevale dve dominantne pobede i pokazale da će biti jedne od glavnih favorita u svom godištu. 

-Koja su očekivanja i planovi za prolećni deo sezone?

 -Naš primarni cilj je opstanak u ligi,koja broji 12 ekipa od kojih 4 ispadaju.Svaka utakmica je priča za sebe.Očekujem da ćemo i dalje pružati dobre partije kao i jesenas,ali se prvenstveno nadam da ćemo imati jednu konstantnost u igri,da ćemo smanjiti na najmanju moguću meru padove u igri i „žute minute“,kroz dobre treninge i rutinu koju će devojke steći i kroz planirane pripremne utakmice u zimskoj pauzi.Ono što mogu da obećam je naša hrabra,agresivna igra sa ubitačnim kontranapadima i da ćemo ostaviti srce na terenu u svakoj utakmici.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu