Najveći basket turnir “3X3 Still Ballin’ New Year’s Madness No.2 je pred nama - iKragujevac


Sport

Projekat “3x3 Still Ballin' New Year's Madness No2” je naziv za drugi po redu jedinstven novogodišnji profesionalni basket turnir najvećeg fomamata do sada u 3x3 takmičenju Srbije. Kažemo - najveći jer će se takmičenje odražati na 3 specijalizovana basket terena u čak 11 kategorija u kojima će se okupiti preko 450 učesnika iz cele Srbije. 

Opšte je poznato da je 3x3 basket sada Olimpijska disciplina i da je proglašen za prvu kategoriju sportova u programu Tokio 2020., da je naša 3x3 federacija prva na svetskoj rang listi a naša reprezentacije najbolja na svetu i u Evropi što je potvrdjeno i osvajanjem 4 svetske i 1 evropske titule. Sve to nam daje veliku obavezu ali ujedno i motivaciju da upravo kraj ove sezone, kada smo ostvarili najviše uspeha, krunišemo jednim ovakvim kolosalnim projektom.

Turnir je priznat i prepoznat od strane FIBA3x3 (Svetske kuće košarke) a ove godine se organizovaće u sklopu prve 3x3 zimske sezone. Kragujevac kao grad uveliko je prepoznat kao organizator najkvalitetnijeg profesionalnog basket turnira u letnjoj sezoni a nema sumnje da će tako biti i ovog puta.

Na učesnicima je samo da odaberu svoju i bore se za bogat nagradni fond. Predviđene takmičarske kategorije biće: PRO Seniori, Seniori amateri, Veterani (Biznis liga), Seniorke, Juniori, Juniorke, Kadeti, Kadetkinje, Pioniri, Mini basket.

U nogodošnjoj atmosferi organizator se potrudio da pored prazničnog druženja za sve kategorije kroz sponzorski pul obezbedi vredne novčane i robne nagrade. Predviđena vrednost ukupnog nagradnog fonda je preko 300 hiljada dinara i za svaku kategoriju određenu su neke od nagrada (novčane ili robne).

Ovom prilikom 3x3 Srbija i Košarkaški savez Srbije održaće i novogodišnji koktel u PRESS Sali Šumaidja sajma na kome će generalni sekretar KSS, Dejan Tomašević uručiti i plakete u znak zahvalnosti svim lokalnim organizatorima koji su u mnogome doprineli da sezona 2018 u 3x3 basketu bude izuzetno uspešna. Pored ljudi iz 3x3 Srbije, KSS-a,lokalnih organizatora na koktelu će prisustvovati i svi oslali koji su dali doprinos uspešnoj realizaciji čitave lige u 2018. godini.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu