Vaterpolisti Radničkog vicešampioni Kupa - iKragujevac


Sport

U fantastičnoj atmosferi prepunog bazena u Zrenjaninu, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su srebro u Kupu Srbije, posle izuzetno neizvesne i uzbudljive utakmice dostojne finala, u kojoj je Šabac slavio, rezultatom 10:9.

Sam plasman u finale bio je ogroman uspeh za mladu kragujevačku ekipu, a odličnom igrom pokazala je da se tu našla i više nego zasluženo.

Šapčani su poveli preko Đorđa Vučinića, ali su odmah zatim Kragujevčani preokrenuli golovima Ivana Gusarova i Gijoma Dina (2:1). Nikola Marković na kratko je vratio rezultat u egal, ali je Šumadincima na startu druge deonice ponovo vođstvo doneo Dino – 3:2.

Šabac je potom dobio daleko veći broj pokušaja sa igračem više, ali je sve njihove nalete uspevao da osujeti fantastični golman Lazar Dobožanov, sve do finiša poluvremena, kada su Šapčani ponovo poveli, golovima Lukića i Vučinića – 4:3. Ipak, da timovi na odmor odu poravnati pobrinuo se Gusarov – 4:4.

Na startu drugog poluvremena došlo je do pada u igri Šumadinaca, a pritom su ostali i bez prvog centra Nikole Tomaševića, koji je zaradio isključenje sa pravom zamene. Sve to su Šapčani iskoristili i došli do kapitalne prednosti krajem treće deonice (8:4). Međutim, borbeni izabranici Uroša Stevanovića nisu se predavali, pa su preko pet minuta pre kraja prišli na samo gol zaostatka, golovima Gusarova, Dina i Radovanlije – 8:7. Ali, odmah zatim Šapčani su dobili napad sa dva igrača više, a iskoristio ga je Dragoljub Rogač – 9:7.

Ni to nije pokolebalo Kragujevčane, a ovoga puta egzekutor bio je Manić (9:8). Toholj je potom bio precizan sa igračem više (10:8), ali ni tu nije bio kraj, pa je neizvesnost vratio Gusarov, no nije bilo dovoljno vremena za preokret.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je Đorđe Vučinić sa četiri gola, pratio ga je Rogač sa dva, dok su Marković, Toholj, Velkić i Lukić postigli po jedan.
Radnički – Šabac 9:10 (2:2, 2:2, 1:4, 4:2)

ZRENJANIN – Gradski bazen. Gledalaca: 500. Sudije: Raković i Putniković. Igrač više: Radnički 8(4), Šabac 14(3). Dva igrača više: Radnički 2(1), Šabac 1(1). Peterci: ().

RADNIČKI: Dobožanov, Mitrović, Stanojević, Ganić, Radovanlija 1, Tanasijević, Panić, Dino 3, Vasić, Gusarov 4, Manić 1, Tomašević, Đerković, Pljevančić. Trener: Stevanović.

DSC_2560.jpgŠABAC: Pijetlović, Eraković, Marković 1, Repanović, Toholj 1, Velkić 1, Rogač 2, Lukić 1, Janković, Vučinić 4, Bolović, Ilić, Vukadinović, Vasović. Trener: Mirović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu