Radosavljević: Zadovoljan sam urađenim - iKragujevac


Sport

Završetak kalendarske godine je obično prilika za svođenje računa o rezultatima i dostignućima. Muška ekipa Radničkog 1964 ima iza sebe najbolju godinu tokom kratke istorije kluba.Prethodni šampionat, u kome je ekipa zauzela četvrto mesto,je iskorišćena za sticanje iskustva igranja u saveznom rangu takmičenja, dok su na letnjoj pauzi pred ekipu i stručni štab postavljeni najviši ciljevi. Najpozvaniji za ocenu postignutog je strateg Kragujevčana Aleksandar Radosavljević.

 -Letos ste ocenili prethodnu sezonu kao uspešnu,kako ocenjujete dosadašnji tok prvenstva?

 - Jako sam zadovoljan urađenim do sada, prikazanim igrama mojih momaka. Igramo brz i atraktivan rukomet sa naglaskom na agresivnoj odbrani. Ostvarili smo zacrtano,ostaje žal zbog izgubljenog boda u duelu sa Dubočicom,prvenstveno zbog pada koncentracije u finišu utakmice.Očekivano,izdvojile su se dve ekipe među kojima treba tražiti budućeg superligaša,a nadam se da će Radnički biti taj koji će na kraju sezone biti promovisan u društvo najboljih.

 -Poznati ste kao trener koji daje šansu mladim igračima.U kojoj meri su napredovali ove jeseni?

 - Uočen je napredak kod mladih igrača i sigurno je njihov uticaj veliki na našu igru da bude sadržajnija,raznovrsnija i učinkovitija.Kako vreme bude odmicalo sigurno će njihov učinak biti sve bolji, jer je potrebno vreme da se usvoje nova saznanja.

 -Planirate li pojačanja ili tim ostaje u ovom sastavu do kraja šampionata?

 - Da,planiram da tim ostane u istom sastavu do kraja sezone. Igrači koji su nas pojačali ovog leta su se uklopili u naš stil igre,režim treninga i njima je trebalo određeno vreme da usvoje nove metode rada jer su došli iz različitih sredina gde se drugačije radilo.

 -To znači da će prepoznatljiv stil igre ostati isti?

 - Radnički nastavlja u istom stilu i nadam se da ćemo igrati još brže i atraktivnije uz naš trejdmark, čvrstu i agresivnu odbranu, koju ćemo još unaprediti i truditi se da je dovedemo do perfekcije.

 -Navijače Radničkog očekuju lepe vesti na proleće?

 -Upravo tako. Očekujem da nastavimo sa dobrim igrama,napredak u svim segmentima,jer kao tim imamo dosta prostora za dalji razvoj.Samim tim,želja nam je da zadržimo lidersku poziciju i ostvarimo zacrtani cilj-ulazak u Superligu.

Radnički 1964 je na kraju jesenjeg dela sezone jedina neporažena ekipa Super B lige,grupa „Istok-Zapad“ i čvrsto drži lidersku poziciju sa 2 boda prednosti pred najbližim konkurentom.Nastavak šampionata je zakazan za poslednju nedelju februara naredne godine

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu