MBAPE u Kragujevcu 2016. bežao od miša, a sada došao u Srbiju da pobedi - iKragujevac


Sport

KRAGUJEVAC - Podsećamo na anegdotu kada je mlada reprezentacija Francuske bila gost Srbije u sklopu kvalifikacionog turnira za Prvenstvo Evrope i slavila minimalnu pobedu od 1:0.

Fudbalsko čudo od deteta, koji se pribojava atmosfere na stadionu Crvene zvezde, juče je drugi put posetio Srbiju. Prvi put je ovde bio u martu 2016. godine i tada se uplašio - miša!

"Novosti" podsećaju na neobičan događaj i sjajnu anegdotu iz Kragujevca, kada je mlada reprezentacija Francuske bila gost Srbije u sklopu kvalifikacionog turnira za Prvenstvo Evrope i slavila minimalnu pobedu od 1:0. Golom Kilijana Mbapea u 41. minutu. Kasnije je Francuska postala šampion Evrope.

- Noć pred utakmicu, oko 23.30, sam na parkingu zatekao jednog igrača Francuske i konobara iz hotela gde su odseli gosti. Momak blage naravi, fino vaspitan, ali preplašen i u šoku. Ni za živu glavu nije hteo da se vrati u svoju sobu, jer je u njoj, čim je ušao, čuo glasan cijuk i video miša - priseća se direktor tog kvalifikacionog turnira i naš nekadašnji internacionalni sudija Zdravko Jokić.

- U sobama smo tada imali skrivene trake sa lepkom, koje su u stvari mišolovke. Samo su sobarice znale za njih i bile dužne da ih redovno proveravaju. Naša i Mbapeova nesreća je bila to što je on po ulasku u sobu čuo da nešto cijuče ispod kreveta, a kada je video miša koji se tek zalepio na traku, pobegao je iz sobe glavom bez obzira i dugo nije hteo u nju da se vrati - sećaju se priče ljudi iz Kragujevca.

A svoju posebnu ulogu imao je i pomenuti konobar sa parkinga...

- On je sve vreme govorio preplašenom Mbapeu samo jednu reč na engleksom jeziku, želeći da ga smiri... ket, ket! Konobar je želeo u Mbapeovu sobu da pošanje mačku, što je ovoga dodatno unervozilo. Na kraju se negde oko ponoći francuski as, ipak, vratio u sobu i sutradan bio ubedljivo najbolji igrač na terenu u Kragujevcu - zavrašava svoju anegdotu Zdravko Jokić.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, na stadionu ''Rajko Mitić'' Mbape je rekao da neće biti lako igrati u atmosferi pred 55.000 bučnih navijača, ali da PSŽ ima kvalitet da neutrališe to.

"Imali smo sličan ambijent u Napulju i Liverpulu. Svakako, očekujem paklenu atmosferu", zaključio je on.

Utakmica C grupe Lige šampiona između Crvene zvezde i Pari Sen Žermena igra se danas na stadionu "Rajko Mitić" od 21 sat.

 

Izvor: Novosti 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu