Radnički overio titulu jesenjeg prvaka - iKragujevac


Sport

Rukometaši Radničkog 1964 su u okviru 11.og kola Super B lige za muškarce savladali ekipu „Bele Palanke“ na vrelom terenu hale „Banjica“ rezultatom 26-25,poluvreme 14-14.

Žreb je hteo da se derbi celokupnog jesenjeg dela prvenstva odigra baš u poslednjem kolu.Veliki ulog je bio na stolu, Radnički je cele polusezone držao lidersku poziciju,a Belopalančani su iz prikrajka došli u situaciju da eventualnom pobedom preotmu gostu laskavu titulu jesenjeg prvaka.U ispunjenoj dvorani „Banjica“ domaćin je bolje počeo i gotovo kompletan prvi deo igre proveo u vođstvu sa golom do dva prednosti.

Osokoljeni bučnom publikom,nisu dozvolili Kragujevčanima da preuzmu rezultatski primat.Poslednje vođstvo od 2 razlike ( 14-12.29.min) Radnički je sa dva brza gola V.Stevanovića i Stanojeva uspeo da anulira i da na odmor ode nerešenim rezultatom 14-14.

Drugi deo igra gsotujući igrači otvaraju mnogo bolje,postigavši 3 pogotka,tako da je u 36-om minutu na semaforu stajalo 14-17,a golom Bogdanovića u 39-om minutu i kapitalnih 4 razlike ( 15-19).Prednost Radničkog nije obeshrabrila znatno iskusnije domaće igrače koji se malo-pomalo vraćaju u rezultatski egal i u 48-om minutu golom Veljkovića anuliraju prednost Kragujevčana ( 20-20).

Od tog trenutka se igralo gol za gol,ali su gostujući igrači uvek bili ti koji su prvi dolazili do vođstva.Ključne su bile 3 fenomenalne intervencije Dušana Petrovića poslednjeg bedema stamene odbrane.Nadu domaćina je raspršio Veselin Stevanović golom u poslednjim trenucima meča za konačnih 25-26 što je bio signal za veliko slavlje igrača Radničkog.

Ovom bitnom pobedom,Radnički je na kraju prvog dela sezone zadržao lidersku poziciju na tabeli sa osvojenim 21 bodom i skorom 10 pobeda i jednim remijem.

 U redovima domaćina najefikasniji je bio Ivan Veljković sa 8 pogodaka,dok je kod ekipe Radničkog golgeterski prednjačio Bojan Tomić takođe sa 8 postignutih golova.

 Igrač utakmice : Bojan Tomić

Ovom utakmicom je završen jesenji deo sezone.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu