Rukometaši Radničkog grabe ka jesenjoj tituli - iKragujevac


Sport

Rukometaši Radničkog 1964 su u utakmici 10-og kola Super B lige za muškarce, poslednjoj ove jeseni pred svojom publikom, savladali ekipu Vranja rezultatom 28-24, poluvreme 15-13 i tako utrli put ka osvajanju titule jesenjeg prvaka.

 Pokazala se tačnom činjenica da će Vranjanci,iako u izmenjenom sastavu od prethodne sezone,predstavljati tvrd orah za večeras oslabljeni Radnički neigranjem Dušana Medića.Nakon početnog vođstva gostiju,domaćin je preokrenuo rezultat sa dva brza gola Bojana Tomića i uprkos čvrstoj,prepoznatljivoj odbrani, trebalo im je dugo vremena da se rezultatski odlepe.

Uspelo im je u 18-om minutu ( 10-5) no to nije sputalo uporne goste da strpljivom igrom smanje prednost i da se na odmor ode rezultatom 15-13.

Drugi deo utakmice je protekao u sličnom tonu.Kragujevčani su bili u konstantnom vođstvu koje nije prelazilo više od 3 gola prednosti.Strpljivi gosti su im permanentno disali za vratom,sve do 50-og minuta i najveće prednosti Radničkog ( 20-15).Par vezanih odbrana Nenada Lekića uz dobru kombinatoriku u napadu su doveli do najvećeg vođstva,no gosti se i dalje nisu predavali.

Odbranjen sedmerac Dušana Petrovića je konačno raspršio sve nade ekipe iz Vranja i Radnički je priveo utakmicu kraju konačnim rezultatom 28-24.

Ovom pobedom Radnički je zadržao lidersku poziciju sa osvojenih 19 bodova iz 10 utakmica.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Stefan Stanojev i Bojan Tomić sa po 9 pogodaka, dok su se kod gostiju istakli Nikola Stamenković i Miloš Kostić sa po 5 postignutih golova.

Igrač utakmice : Ilija Bogdanović

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva,Radnički ide na noge ekipi Bele Palanke narednog vikenda.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu