Kragujevčanke preslišale favorita - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog 1964 su u okviru 9-og kola super B lige za žene savladale prvoplasiranu ekipu Vrbasa rezultatom 27-23,poluvreme 12-13 i tako prekinule neprijatni niz od par tesnih poraza.

Radnički je dobro otvorio utakmicu protiv jedne od najiskusnijih i najboljih ekipa lige,ranim vođstvom 2-0. U 6-om minutu pogotkom Jasmine Kolak rezultat je glasio 4-1. Funkcionisalo je sve kako treba u redovima domaćih igračica,agresivna 5-1 odbrana je dala rezultata,pa je u 8-om minutu ponovo 3 razlike ( 6-3).

Prenule su se gošće,zaigrale čvršće u odbrani i serijom 4-1 dolaze do izjednačenja u 15-om minutu ( 7-7), no to nije obeshrabrilo večeras odlučne Kragujevčanke koje vraćaju prednost od 3 gola ( 10-7,20.min). Neiskustvo domaćih rukometašica je uzelo danak jer je sledećih 8 minuta usledio golgeterski post,što je dalo priliku Vrbasu da preokrene rezultat i da na odmor ode minimalnom prednošću 12-13.

Ključan je bio početak drugog dela igre koji je domaćin startovao sa dve igračice manje u polju,ali su se hrabrom i požrtvovanom igrom odbranile i nisu dale priliku gošćama da se rezultatski odlepe.Do 37-og minuta i rezultata 16-16 se igralo gol za gol.

Igračice Radničkog ubacuju u viši stepen i svojom prepoznatljivom agresivnom odbranom,ubitačnim kontrama i lucidnim rešenjima u napadu konstantno održavaju vođstvo sve do kraja utakmice. Lider na tabeli je sve pokušao da se razultatski približi domaćinu,ali ni flaster na Kolakovoj ni presing u poslednjim minutima im nije doneo ništa dobro. Uz nepremostivu branu na golu, Jelenu Pojužinu, sve igračice su dale nemerljiv doprinos za konačnih 27-23 i osvajanju vrednih bodova.

Ovom pobedom Radnički se vratio na šesto mesto na tabeli sa 7 osvojenih bodova.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Jasmina Kolak sa 7 i Ajlin Bjelak sa 6 pogodaka, dok su se kod gošći istakle Jelena Zečević sa 6 i Zorana Milić sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice : Jasmina Kolak 

U sledećem,10-om kolu Radnički će gostovati u Petrovcu, gde će odigrati meč protiv domaćina, ekipe “Sloge”.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu