Vaterpolisti Radničkog poraženi u derbiju za prvo mesto - iKragujevac


Sport

U izuzetno tvrdom derbiju petog kola Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog pretrpeli su prvi poraz, na gostovanju Solarisu u Šibeniku, rezultatom 5:3.

Odbrane su u ovom duelu bile bolji deo oba tima, a posebno je briljirao golman hrvatske reprezentacije Marin Šparada, koji je već na poluvremenu imao devet odbrana, a meč je završio sa čak 16.

Najbolji strelac lige, Andrija Vlahović, posle nepunog minuta igre, otvorio je utakmicu pogotkom sa igračem više, neposredno nakon što je izborio isključenje protivničkog igrača, da bi dva minuta kasnije i mladi ruski reprezentativac iz redova Radničkog, Ivan Gusarov, iskoristio brojčanu prednost – 1:1. Izjednačenje je na snazi bilo samo dvadesetak sekundi, pošto je Vlahović ekspresno vratio vođstvo domaćinu – 2:1.

Sredinom druge deonice igrača više iskoristio je i Karlo Kreković, pa su „sunčani“ na poluvreme otišli sa dva gola „viška“ (3:1). U nastavku susreta Radnički je bio potpuno ravnopravan i u obe četvrtine odigrao 1:1, ali je Solaris sačuvao stečenu prednost i postao jedini tim sa maksimalnim učinkom.

Sva tri gola za Šumadince postigao je Ivan Gusarov, koliko i Andrija Vlahović na drugoj strani. Uprkos porazu od znatno iskusnijeg rivala, koji je ove sezone dobio velika pojačanja i slovi za glavnog favorita za ulazak u viši rang, Radnički se nije obrukao, a dosadašnjim partijama potvrdio je da je zasluženo u vrhu.

Kragujevčane u utorak od 20 časova, u „Parku“, očekuje duel osmine finala Kupa Srbije, sa ekipom Beograda, a već za nedelju dana i domaćinstvo ekipi Valjevo Gorenja u šestom kolu Regionalne A2 lige.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu