RIKARDINJO U KRAGUJEVCU: Da li bi obukao dres Ekonomca? Zašto da ne! - iKragujevac


Sport

Kragujevac je već rei dana sjajan domaćin turnira 2. Grupe futsal Lige Šampiona.  Najtrofejniji srpski klub, KMF Ekonomac, će u okviru grupe 2, Glavne runde UEFA Lige šampiona u malom fudbalu večeras dočekati veliki evropski klub odnosno prvaka Evrope Inter iz Madrida.

Klub za koji nastupa sjajni Portugalac Rikardinjo je opravdao ulogu favorita u srcu Šumadije pobedama protiv Kersona (3:0) i Hrudima (2:1), dok je u meču prvog kola Hrudim iznenadio Ekonomac pobedom od 6:3, pa su domaći morali preksinoć da popravljaju utisak u duelu sa Kersonom (3:2).

„Mađioničar“, kako ga mnogi zovu, zbog toga što je pet puta bio proglašen za najboljeg igrača godine na svetu, po dolasku u Kragujevac brzo je primećen, a po zavreštku utakmica ostajao je još dugo da bi udovoljio želji mnogih, pogotovo najmlađih, da naprave fotografiju sa najboljim futsal igračem današnjice i, verovatno, svih vremena.

Rikardinjo je u Srbiji drugi put.

 Prvi put je to bilo pre dve godine na Prvenstvu Evrope u Beogradu. Već tada mi je bilo jasno da ljudi u Srbiji imaju veliko srce, odlično su me prihvatili, kao i sada na turniru u Kragujevcu. Zadovoljan sam što se ljudima sviđa ono što radim i što zbog mojih poteza ustaju sa mesta i dolaze uz ogradu terena - rekao je Rikardinjo.

Rikardinjo je na parketu što su Ronaldo i Mesi na velikom fudbalu.

Znam da želite da znate, kako bi se snašli u futsalu, a ja na velikom terenu. Bez obzira na sličnosti ova dva sporta na prvi pogled, teško je napraviti poređenje igrača, verovatno i nemoguće u nekom smislu da bi se moglo doći do konkretnih zaključaka – rekao je portugalski as.

Na pitanje da li bi mogao da obuče dres Ekonomca, Rikardinjo je odgovorio kroz smeh ''zašto dan ne''.

Tabela (tri tima idu dalje): Inter 6, Hrudim 3, Ekonomac 3, Kerson 0 bodova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu