Vaterpolisti Radničkog se vratili iz Hrvatske, protiv Banjice proba za Zvezdu - iKragujevac


Sport

Posle šest dana provedenih u Hrvatskoj, gde su trenirali sa učesnicima ovogodišnje završnice Lige šampiona, Primorjem iz Rijeke i zagrebačkom Mladosti, vaterpolisti Radničkog vratili su u Kragujevac.

U taboru kragujevačkog kluba ističu da su ovo bile najozbiljnije pripreme do sada i smatraju da će im mnogo pomoći u nastavku sezone.
 

"Za šest dana odrdaili smo osam kvalitetnih sparing treninga sa izuzetno jakim protivnicima, a sa Primorjem, koje je uz dubrovački Jug trenutno najkvalitetnija ekipa, odigrali smo i zvaničnu utakmicu. Iako je taj meč bio revijalnog tipa, pomogao nam je da vidimo koliko smo daleko stigli u odnosu na najbolje evropske timove i ukazao nam na neke greške koje moramo ispraviti", rekao je Dejan Jovović, pomoćni trener Radničkog.

Nakon mečeva sa Primorjem, usledili su susreti sa popularnim „žapcima“, koji su jedan od najtrofejnijih evropskih klubova.


"Mladost je oslabljena u odnosu na prethodne godine, ali je njihov sistem rada i dalje jako kvalitetan. Veoma ozbiljno pristupaju treninzima, što i mi zahtevamo od naših igrača, pa su sparinzi sa njima bili pun pogodak", smatra Jovović.


Već u petak od 19 časova, vaterpolisti Radničkog će na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“ dočekati ekipu Banjice, u meču 7. kola Prve A lige, a ulaz na ovu utakmicu je moguć uz besplatne karte, koje gledaoci mogu preuzeti na info pultu zatvorenog bazena.

Ovaj meč će biti dobra prilika da se Kragujevčani još bolje uigraju pred derbi sa Crvenom zvezdom, koji će odlučiti jesenjeg prvaka.


"Utakmica sa Zvezdom ima veliku težinu, jer u slučaju pobede ili nerešenog rezultata, prvi deo sezone možemo da završimo na prvom mestu. To bi bio veliki uspeh za jedan novoformirani tim, a samim tim bismo u polufinalu Kupa igrali sa četvrtoplasiranom ekipom, tako da ćemo dati sve od sebe da ostanemo neporaženi u tom meču", rekao je Jovović.

Izvor: Blic.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu