Ekipa "3x3 Kragujevac" napravila je istorijski uspeh - iKragujevac


Sport

Ekipa "3x3 Kragujevac" napravila je istorijski uspeh.

Naime basketasi ekipe "3x3 Kragujevac" u sastavu Đorđe Kostić, Ivan Nedeljković, Filip Popović, Aleksa Ristić napravili su istorijski uspeh i plasirali se na FIBA Word Tour u Debrecinu, gde ce predstavljati grad među 16 najboljih ekipa sveta, od kojih je šest iz Srbije uključujući i našu ekipu.

Cele godine "3x3 Kragujevac" je beležio uspehe u domaćem Roda 3x3 državnom prvenstvu, gde su zauzeli prvo mesto kao najbolja ekipa u ligaskom delu takmičenja.

Nakon tri neuspela pokušaja da se ostvari plasman na evro scenu, usledio finalni turnir u Beogradu, gde je naša ekipa zauzela odlično četvrto mesto i zahvaljujući tome izborila ovakav istorijski uspeh. Uspeh je u toliko veći jer je ispred naše ekipe prvo mesto zauzela ekipa Liman Tesla voda (trenutno prva ekipa na FIBA rang listi), drugo Olimp (trenutno osma ekipa na FIBA rang listi) iz Beograda i treće ekipa Novog Sada (trenutno druga ekipa na FIBA rang listi), pa se može reci da je naša ekipa u samom vrhu basketa u našoj zemlji ali i u svetu.  

Turnir u Debrecinu igra se 30/31.8.2018. godine, a svi ljubitelji basketa moći će da prate kako turnir tako i našu ekipu putem live stream-a na youtube.
 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu