Jadran osvojio „Nenin memorijal“ - iKragujevac


Sport

Četvrti međunarodni memorijalni turnir „Nenad Nena Manojlović“, koji se u Kragujevcu igra u čast našeg proslavljenog trenera i vaterpoliste, završen je trijumfom ekipe Jadrana iz Herceg Novog.

Crnogorci su u finalu posle velike borbe savladali ekipu Beograda, rezultatom 6:3, a prethodno su bili bolji i od svih ostalih rivala, pa su sasvim zasluženo postali četvrti osvajači turnira.

Bronza je pripala Partizanu, koji je u još jednom uzbudljivom meču nadigrao tim Ferencvaroša iz Budimpešte sa 9:7. Peto mesto osvojila je kruševačka Rasina, šesti je bio domaći Radnički, sedmi subotički Spartak, a osmi valjevski Valis.

Za razliku od grupne faze koja je odigrana na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“, organizatori su iskoristili lepo vreme da finalne utakmice za plasman premeste na kompleks otvorenih bazena, gde je druženje, ali i nadmetanje u bazenu, podignuto na novi nivo.

I ove godine turnir je bio izuzetno jak i okupio je neke od najvećih vaterpolo talenata na svetu, pa je viđeno mnoštvo lepih poteza i atraktivnih golova.

Za najboljeg igrača proglašen je vaterpolista Jadrana Hadžić, a njegov saigrač Vuković poneo je titulu najboljeg golmana, dok je najbolji strelac bio Varga iz Ferencvaroša. Pored priznanja, laureati su dobili i sportsku opremu robne marke Keel. Pehare, medalje i nagrade najboljima uručila je Tijana Đurković, generalni sekretar Radničkog.

Zanimljivo je da su osvajači turnira bili na razmeni kod Kragujevčana koji su u Herceg Novom boravili petnaestak dana ranije.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu