Fantastični Đoković je 4. put šampion Vimbldona: Anderson nije imao šanse! - iKragujevac


Sport

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Kevina Andersona, 3:0 (6:2, 6:2, 7:6 ), u 132. finalu Vimbldona i tako osvojio svoj 13. Gren slem kojim je dodatno popravio svoj skor na večnoj listi najboljih tenisera svih vremena i kojim se vratio u vrh svetskog tenisa.

Ubedljivo, snažno, precizno, efikasno i brzo. Tako se na najbolji način može opisati sve ono što je Novak uradio tokom finala najprestižnijeg teniskog turnira na svetu.

On je posle pauze zbog povrede i operacije lakta kao i niza turnira od početka godine u kojima je izlazio kao poraženi, uspeo da pobedi "žilavog" Južnoafrikanca koji je prethodno na putu do finala, u maratonskim mečevima pobeđivao Iznera i Federera. Ovim trijumfom Novak je podigao svoj 4. Vimbldonski trofej.

Prvi set počeo je odlično za srpskog tenisera koji nije dugo čekao na prvi brejk. Odmah na početku, vidno nervozni Anderson, prepustio je Novaku prednost u prvom gemu. Sigurnom igrom Đoković nije ostavio ni promil šanse protivniku da ishod ovog dela igre bude drugačiji. Novak je potpuno diktirao tempo i došao do novog brejka za 4:1, da bi potom usledilo i osvojanje prvog seta.

Kako se završio prvi set, tako je počeo drugi - brejkom za Novaka. A da Anderson nije ni nalik onom teniseru koji je igrao šestočasovni meč sa Iznerom, pokazalo se pri rezultatu 3:1 kada je duplim greškama dodatno olakšao posao Đokoviću koji je stigao do novog brejka.

Do kraja, gledali smo sličan set koji je završen identičnim rezultatom, 6:2.

Treći set bio je nešto neizvesniji, za razliku od prvog i drugog seta Anderson nije dozvolio brejk na startu. I jedan i drugi teniser uzimali su poene na svoj servis. Najneizvesniji gem viđen je pri rezultatu 5:4 za Andersona kada je Novak morao da spašava 2 brejk lopte. Ipak, zahvaljujući greškama Andersona, uspeo je da izjednači.

Do kraja seta, gledali smo potpuno ujednačen i neizvestan set koji je ipak uspeo da dobije Novak u taj-brejku.

Da podsetimo, Đoković je posle dve godine, kada je osvojio Rolan Garos, osvojio trofej na Gren slemu, trinaesti po redu ukupno, a četvrti na Vimbldonu. On će takođe od ponedeljka biti svetski broj 10.

(Telegraf)

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu