BRAVO! Ubedljiva pobeda Radničkog za kraj sezone - iKragujevac


Sport

U poslednjem kolu Superlige Srbije, vaterpolisti Radničkog ubedljivo su savladali ekipu Valjevo Gorenja, na svom bazenu, rezultatom 13:5.

Tako je na pravi način okončan fantastičan dvogodišnji ciklus u kom se Radnički od najnižeg ranga preko tri lige domogao najjačeg srpskog takmičenja. Poslednji meč, ujedno i kraj tog ciklusa, protekao je u pravoj slavljeničkoj atmosferi, a Kragujevčani su se navijačima za podršku odužili mnogobrojnim poklonima i odličnom igrom.
Mladi kragujevački tim je od samog starta pokazao da je bolji rival od iskusnijeg učesnika regionalne lige kog je imao naspram sebe, pa je tako već na poluvremenu bilo 6:2.

Usledila je furiozna treća četvrtina domaćih, tokom koje su i definitivno rešili sve dileme oko pobednika, a u poslednjoj deonici u par navrata imali su i „plus devet“.

Kragujevčane je do pobede predvodio fantastični francuski reprezentativac Gijom Dino sa šest pogodaka, Šakenov i Manić dodali su po dva, a Stanojević, Radovanlija i Stjepanović po jedan pogodak. Izuzetno raspoložen bio je i golman Veljko Đerković, koji je odličnim odbranama pomogao svom timu da protivnika zaustavi na samo pet golova. Na drugoj strani, najefikasniji je bio bivši igrač Radničkog, Luka Bosić, sa dva gola.

Šumadinci su tako sezonu završili sa 13 bodova, izjednačeni sa niškim Naisom, kome je doduše pripala peta pozicija zbog boljeg učinka u međusobnim duelima. Šampionsku titulu odbranio je Partizan, domogavši se četvrtog uzastopnog naslova prvaka zemlje. 

Radnički - Valjevo Gorenje 13:5 (3:1,3:1,5:1,2:2)

Bazen SC Park. Sudije: Jovančević i Raković, Isključenja: Radnički 13, Valjevo Gorenje 6. Peterci: Valjevo Gorenje 1 (0).

RADNIČKI: Durutović, Tanasijević, Stanojević 1, Ganić, Metodiev, Mitrović, Šakenov 2, Dino 6, Panić, Vulović, Manić 2, Radovanlija 1, Đerković, Stjepanović 1. Trener: Stevanović.

VALJEVO GORENJE: Spasojević, Panajotović, Mitrović, Marković 1, Radulović 1, Rackov 1, Matović, Gligorijević, Lukić, Bosić 2, Đorđević, Filipović, Braković, Mirković, Trener: Serafimović.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu