Za nastavak pobedničkog niza kod kuće: Đavoli dočekuju Temnić - iKragujevac


Sport

Fudbaleri Radničkog 1923 dočekuju ekipu Temnića 1924 iz Varvarina, u nedelju, 06. maja, od 17 časova, na stadionu ’Čika Dača’. Kao i na sve dosadašnje, ulaz na ovaj susret je slobodan.

Predstojeća utakmica biće treća u samo nedelju dana – najpre su fudbaleri Radničkog 1923, prošlog vikenda, na Čika Dači, slavili protiv Inđije, a zatim su, pre samo dva dana, pretrpeli poraz od Slobode u Užicu. Trenutno, kragujevački tim zauzima 10. mesto na tabeli Prve lige Srbije, sa osvojena 33 boda.
Ekipa iz Varvarina nalazi se na 13. poziciji, sa 25 bodova. U prošlom kolu, igrači Temnića 1924 poraženi su od novopazarske ekipe, a s’ obzirom na to da se nalaze u kritičnoj zoni pet kola pred završetak sezone, sigurno je da će u nedelju dati sve od sebe da se kući ne vrate praznih ruku.

Međutim, fudbaleri Radničkog 1923 ovoga proleća dobro koriste prednost domaćeg terena i odlično čuvaju bodove na Čika Dači – osim ekipe Metalca, od starta drugog dela takmičenja, nijedan tim nije uspeo da iz Kragujevca odnese ni bod. Nakon tri vezana trijumfa u Kragujevcu, igrači Radničkog 1923 žele da pobednički niz nastave i utakmicom u nedelju.

Jesenji duel ova dva tima završen je nerešenim rezultatom: 2 – 2. Strelci za Radnički tada su bili Saša Marković u 5. i Aleksandar Varjačić u 23. minutu.

Ni pred kraj sezone optimizma, snage i želje u kragujevačkom timu ne nedostaje. Svaka utakmica je važna, pa tako ni umor ni nepovoljan rezultat iz prethodnog kola ne uspevaju da poremete spremnost ovog mladog, ali borbenog tima da na najbolji mogući način privede prvenstvo kraju. Kao i uvek, iz tabora Radničkog 1923 obećavaju bespoštednu borbu svih devedest minuta, koja će kako se nadaju, uz podršku navijača i publike, rezultirati četvrtim prolećnim trijumfom. 

 

izvor/foto: fkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu