Vaterpolisti Radničkog i Partizana otvaraju Superligu - iKragujevac


Sport

U premijernoj utakmici Superlige Srbije, Kragujevački vaterpolo klub Radnički dočekuje ekipu Partizana, u sredu od 20.45 časova, na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“, uz besplatan ulaz.

Elitni srpski vaterpolo se na velika vrata vraća u Kragujevac, pošto je mlada ekipa Radničkog, sastavljena uglavnom od momaka iz svoje omladinske škole, za samo dve godine prešla tri ranga takmičenja, osvojivši pritom Prvu B ligu i Prvu A ligu Srbije sa samo jednim porazom i čak 21 pobedom. Osvajanjem Kupa Srbije, ispred Crvene zvezde i Partizana, minulog vikenda u Kragujevcu, sjajnu uvertiru pred početak Superlige napravili su i juniori Radničkog, od kojih većina konkuriše za prvi tim, a nekolicina se čak ustalila u prvom sastavu.

Nema sumnje da velike zasluge za sve te uspehe nosi odlični trener Uroš Stevanović, prvi pomoćnik selektora Srbije Dejana Savića, koji je uprkos primamljivijim ponudama ostao u Kragujevcu kada je bilo najteže.

- Ono što smo od početka želeli, to smo i ostvarili plasmanom u Superligu. Opet ćemo biti najmlađa ekipa u takmičenju, sa prosekom od oko 18 godina, ali ćemo i pored toga u svakoj utakmicu ići na pobedu. Utakmice sa najboljim srpskim timovima su od velikog značaja za nas i biće veliko iskustvo za mlade momke ponikle u našoj omladinskoj školi – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

I dok je KVK Radnički najmlađi, Partizan je najtrofejniji srpski klub, a posle Pro Reka i najuspešniji tim na svetu. „Crno-beli“ su ove godine bili naši jedini predstavnici u Ligi šampiona i A1 regionalnoj ligi, pa nema sumnje da kragujevačku publiku očekuje lepa uvertira.

- O Partizanu je izlišno trošiti reči. To je prava evropska ekipa koja u svakom sastavu ide na titulu i nema sumnje da će dati sve od sebe da odbrani tron. U regionalnoj ligi su završili na petom mestu i zamalo im je izmakao „fajnal-for“, ali nema sumnje da su im te utakmice dosta značile, kao i one u Ligi šampiona. Lepo je što premijeru imamo u Kragujevcu, protiv najjače srpske ekipe i pozvao bih sve ljubitelje sporta da nas podrže – kazao je Stevanović.

Ovaj meč igra se ranije u odnosu na ostale duele, zbog obaveza Partizana u Ligi šampiona, a preostali parovi prvog kola su: Vojvodina – Valjevo Gorenje (31. mart, 18 časova, bazen „Petnica“ u Valjevu), Crvena zvezda – Nais (2. april, 17.15 časova, SC „Milan Gale Muškatirović“) i Zemun – Šabac (3. april, 21.45 časova, bazen „11. april“).
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu