KRAGUJEVAC JE UZ TEBE: Od Nevene se najviše očekuje na Zimskim olimpijskim igrama - iKragujevac


Sport

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu zvanično su otvorene u petak. Srbiju predstavlja četvoro učesnika, na čelu sa Kragujevčankom Nevenom Ignjatović koja je nosila zastavu na otvaranju.

Nije baš obična situacija da, kada imate 27 godina, budete najiskusniji u ekipi – e, pa takav slučaj je sa Nevenom Ignjatović. Kragujevčanka će biti veoma "zauzeta" na ovim igrama, nastupaće u svih pet disciplina i najveća je naša nada za visok plasman.

Nijedan naš predstavnik nije u krugu favorita, dok Nevena ipak ima najviše razloga za optimizam, posebno nakon sve boljih rezultata u Svetskom kupu.

Nevena trenutno zauzima 67. poziciju u generalnom plasmanu, ali je pre nekoliko nedelja, u Švajcarskom Lencerhajdeu, pokazala da je najbolje tek pred njom. Osvojila je šestu poziciju u kombinaciji (nakon superveleslaloma bila je na 24. mestu, ali je onda imala fenomenalnu vožnju u spustu), što je bio najveći uspeh srpskog skijanja. 

Na stazu će prvi put u noći između ponedeljka i utorka, kada je na programu veleslalom, a onda je do kraja takmičenja očekuje još nadmetanja. Dva dana kasnije očekuje je nastup u slalomu, u subotu 17. februara voziće superveleslalom, četiri dana posle toga takmičiće se u spustu, dok će Olimpijske igre završiti alpskom kombinacijom, u petak 23. februara.

Već je imala prilike da oseti stazu u Pjongčangu, upoznata je sa uslovima i cilj je jasan – nadmašiti 28. mesto iz Sočija, a svaki bolji plasman ćemo znati da proslavimo. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu