Janković: Kao da se ponavlja atmosfera iz 2008. - iKragujevac


Sport

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković upozorio je danas da se u klubu ponavlja 2008. godina, kada je stvorena atmosfera da igrači i stručni štab nisu dostojni crveno-belog dresa.

 

On je istakao da problem Crvene zvezde nije trenutno stanje na prvenstvenoj tabeli, već dug kluba od 50 miliona evra.
"Nalazimo se na minus pet bodova i imamo aktivnu situaciju. Prošle godine bili smo na minus 10, stanje u klubu je bilo stabilno i nije bilo tehničkih promena. Najlakše je reći da ovi igrači nisu dostojni Crvene zvezde i pred mladiće staviti pritisak da svaka utakmica mora da se dobije", izjavio je Janković na konferenciji za medije.

Trener crveno-belih naveo je da je Radna grupa, koja je preuzela vođenje kluba, odmah po dolasku dala ultimatum da mora da se pobedi Partizan u večitom derbiju.
"Normalno je da se mladi tim teško nosi sa pritiskom. Dobili smo Partizan, radovali se jedan dan, ali je zatim usledio novi ultimatum da pošto-poto mora da se pobedi u Užicu. To doprinosi da je tim izložen velikom pritisku. Kada kažem da igrači imaju dušu i karakter ne mislim da igraju lepršavo, već da zaslužuju mnogo veće poštovanje", kazao je Janković.

On je naglasio da fudbaleri nijednog kluba evropskog kluba ne bi igrali da im duguju plate sedam meseci, a da to njegovi izabranici nikada nisu stavljali u prvi plan.

Crvena zvezda u utakmici 15. kola Superlige Srbije igra sutra od 19 sati na domaćem terenu protiv Vojvodine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu