Čović: Vesić tu samo kad ga zovemo - iKragujevac


Sport

Detaljna analiza dugova FKCZ mogla bi da bude poznata već do kraja nedelje, rekao je u intervjuu za B92 Nebojša Čović.

Član Radne grupe potvrdio je da je iznos duga 48,4 miliona evra, i dodao da će analiza biti podeljena po godinama i po predsednicima.

Jedna od najinteresantnijih tema u medijima ovih dana je uloga Gorana Vesića u novoj upravi i navodna astronomska plata njegove supruge u prethodnom periodu.

Čović je u za B92 rekao da su priče o plati Vesićeve supruge preterane.

Ona je zaposlena u firmi FC Red Star company koja je ćerka-firma FKCZ. Po prvom ugovoru iz 2009. njen neto iznos plate je 74.772 dinara ili bruto 105.647,58 dinara. Najnoviji ugovor iz 2011. je imao korekciju i određeno povećanje, ali je tu neto plata 83.476,80 dinara, bruto 117.960,51 dinar. To je na bazi dokumentacije i nije 5000 evra. Smatram da je to validna dokumentacija, druga ne postoji. Ako neko ima argumentovan podatak, a ne rekla-klazala, da je ta plata bila pet hiljada evra, ili podatak o bilo kakvoj drugoj anomaliji, na raspolaganju smo“, kaže Čović, koji dodaje da Goran Vesić „nije savetnik, niti zaposlen u klubu, već i unjega dolazi samo kada ga Radna grupa pozove da objasni neke stvari koje oni sami ne mogu da rastumače“.

Zvaničnu odluku na kraju ipak donosimo mi“, zaključuje Čović.

Finansijski stručnjaci koji su radili analizu Zvezdinih dugova napravili su osnovni presek, a sada prolaze ponovo ceo period od 1998. do ove jeseni, gledajući svaki dokument..

Nadam se da ćemo do kraja nedelje imati i konačni presek, sa učinkom svake od uprava. Nema razloga za nervozu i međusobna napadanja. Otvoreni smo za sve vrste razgovora. Mnogi od tih ljudi više znaju nego što mi znamo. Ne treba da se svađaju između sebe, jer će imati uskoro presek i kompletnu sliku. U tim ciframa biće sve banke, svi krediti, svi transferi. Vrši se i analiza svih transfera od 1998, kao i svih prihoda. U svakom slučaju analiza će biti detaljna, nije joj cilj da bilo koga brani ili napada, nego da pokaže stanje onakvim kakvo jeste“, zaključuje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu