NBA: Trejd Gasol za Stodemajera? - iKragujevac


Sport

Uskoro bi u NBA ligi mogli da vidimo novi veliki trejd, američki mediji spekulišu da će LA Lejkersi i Njujork Niksi razmeniti pau Gasola i Amarea Stodemajera.

Španski košarkaš je već neko vreme "višak" u "Stejpls centru", tokom leta je trebalo da bude deo trejda za Dvajta Hauarda, ali je ostao.

Pre nekoliko nedelja spekulisalo se čak da će Lejkersi trejdovati Gasola za Džoša Smita iz Atlanta Houksa.

Stodemajer je prošlog leta stigao kao veliko pojačanje u Nikse, ali dolaskom Karmela Entonija on je izgubio status prve zvezde, što je uticalo i na njegove igre i na atmosferu u ekipi.

Ove sezone još uvek nije zaigrao, zbog operacije kolena, ali Niksima i bez njega ide odlično (skor 8-4). U Njujorku smatraju da bi Gasol bio korisniji za tim od Amarea, dok u Lejkersima njega vide kao idealnog partnera Hauardu ispod koša.

Međutim, novi trener Lejkersa, a prošlogodišnji Niksa, Majk D'Entoni i dalje veruje u Gasola.

"Pau je naš čovek, on je deo sistema. Nije baš da kombinujem tim bez njega", rekao je trener, iako većina američkih medija uporno piše o razmeni koju bi mogli da naprave Lejkersi i Niksi.

Pored Niksa, kao mogući tim u koji bi mogao da ode Gasol spominje se i Minesota, ali nije istaknuto za koga bi bio trejdovan. Timbervulvsi sigurno neće pustiti Kevina Lava.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu