Od igrača Radničkog, do osvajanja svetske i olimpijske medalje - iKragujevac


Sport

Košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije Stefan Birčević  je evocirao uspomene iz 2016. godine, ali i pričao o aktuelnom momentu u svom klubu i karijeri.

Sve je bilo kao u najlepšem snu bilo kog sportiste koji igra fudbal, košarku, rukomet, vaterpolo… Stefanu Birčeviću se od sezone karijere u Radničkom, a zatim i odlaska iz Kragujevca, potpuno promenio život.

Preselio se 2014. godine na Pirinejsko poluostrvo, u Estudijantes i baš tada dobio ‘sveti poziv’ Aleksandra Đorđevića za Mundobasket, upravo u Španiji. Svi dobro znamo kako ga je iskoristio. Okitio se svetskim srebrom, zaslužio poverenje i svega dve godine kasnije bio deo istorijske generacije Srbije koja je donela iz Rija isto odličje na još veću radost nacije.

U isto vreme stigao je novi izazov. Iako je igrao u najjačoj ligi u Evropi, španskom ACB-u, poziv Aleksandra Džikića koji je Stefan Birčević dobio, jednostavno, nije umeo da odbije.

Sa Džiletom sam se dogovorio vrlo brzo. U tri rečenice poklopile su nam se ambicije i tu nije bilo nikakvih problema. Presrećan sam što sam došao u Partizan, jer je to klub za koji navijam i zbog kog sam i počeo da se bavim košarkom – otkrio je Stefan Birčević .

 On je čovek sa velikim iskustvom i košarkaškim znanjem. Pre početka sezone niko nije očekivao ovakav naš plasman i to dokazuje kako on radi sa nama i kako je sastavljena ova ekipa Partizana.

 

 

 

izvor:hotsport

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu