KG SPORT: Evo kako je protekao sportski vikend - iKragujevac


Sport

Fudbaleri Radničkog su posle pobede u duelu sa Zlatiborom iz Čajetine, preuzeli lidersku poziciju na tabeli srpske lige grupe zapad.

Šumadija se sa gostovanja u Požegi vratila sa jednim bodom. Kragujevački ženski fudbalski klubovi osvojili su po bod u drugom kolu prve lige.

Rukometašice Radničkog pretrpele su i drugi poraz u novoj sezoni. U Kragujevcu je u toku ekipno prvenstvo prve šahovske lige Srbije.

Fudbalski klub Radnički se posle sedam odigranih kola, najzad domogao liderske pozicije u prvenstvu srpske lige grupa zapad.
Izabranici trenera Radovana Radakovića savladali su na svom terenu Zlatibor iz ^ajetine sa 2 – 0 i zahvaljujući remiju Budućnosti pretekli ih na tabeli.

Već naredog vikenda u Valjevu na programu je derbi jesenje polusezone koji će dati odgovor na pitanje čiji optimizam po pitanju višeg ranga ima realnije osnove .

Drugi kragujevački srpskoligaš Šumadija remijem 1 – 1 sa Slogom u Požegi još jednom je dokazala da mnogo bolje partije pruža na gostujućem terenu.

Sedmo kolo zone Morava donelo je polovičan učinak ovdašnjim klubovima. Slavija je na svom terenu sa 1 – 0 savladala ekipu iz Mijokovca , Arsenal je sa Banom iz Raške odigrao 1 -1 , dok je Sušica novi poraz 2 - 0 pretpela u duelu sa Slogom iz Kraljeva.

Ženski fudbalski klub Šumadija je na Bubnju u igri bez golova podelila bodove sa Dubočicom iz Leskovca. Trijumf je do boda u utakmici sa Poletom u Sivcu došao rezultatom 1 – 1.

Ženski rukometni klub Radnički koji u ovoj sezoni igra u dosta podmladjenom sastavu pretrpeo je novi poraz u prvenstvu super lige Srbije. Nekadašnjeg šampiona u trećem kolu savladala je sloga u Petrovcu na Mlavi sa 27 – 21.

U Kragujevcu je u toku ekipni šampionat Srbije u šahu. Posle nerešenog rezultata u međusobnom duelu prva dva mesta sa po 10 osvojenih bodova zauzimaju valjevski šah klub Sveti Nikolaj Srpski i Itaka iz Beograda. Treći i četvrti sa po devet su Jugović iz Kaća i Sloven iz Rume, dok je tek peti višestruki šampion Novosadski šah klub sa sedam osvojenih bodova. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu