Završen drugi međunarodni trurnir "Nenad Nena Manojlović" - iKragujevac


Sport

Drugi međunarodni turnir "Nenad Nena Manojlović"  za dečake rođene 2003. godine održan je u Kragujevcu, u organizaciji Vaterpolo kluba Radnički, a  trijumfovala je ekipa Galatasaraja. 

Osam timova iz Španije, Italije, Nemačke, Turske, Mađarske i Srbije, tokom trodnevnog turnira odigralo je dvadesetak utakmica.

Dečaci su pored izuzetno značajnog odmeravanja snaga sa inostranim ekipama, sklopili brojna prijateljstva sa vršnjacima iz različitih krajeva Evrope, sve to ovekovečivši razmenom opreme, za nezaboravnu uspomenu.

Posle mečeva grupne faze, u nedelju su vođene borbe za plasman. Pobednički pehar Turcima je pripao posle pobede nad Ferencvarošem iz Budimpešte (10:6), koji je tako i drugi put morao da se zadovolji srebrom u Kragujevcu.

U meču za bronzu Roma Vis Nova iz Rima slavila je protiv španskog Sent Andreua (7:4), peto mesto pripalo je Radničkom posle pobede nad nemačkim Bajerom 08 (8:5), a sedmo sada već bivšem šampionu, subotičkoj Spartak Prozivci, protiv Bečeja (6:4).

Osvajači medalja imali su čast da im odličja uruči najtrofejniji vaterpolista svih vremena, reprezentativac Slobodan Nikić, dok je priznanja najboljim igračima dodelio kapiten srpskog nacionalnog tima, Živko Gocić, a najbolji igrači su dobili i Keel kupaće gaće. Završnici turnira prisustvovao je i selektor Srbije Dejan Savić, sa svojim prvim pomoćnikom, trenerom Radničkog, Urošem Stevanovićem.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu