FK Radnički: '' Ako nismo slavno prošli kroz celu sezonu, da je barem završimo na lep način'' - iKragujevac


Sport

Do završetka prvenstva Prve lige Srbije preostalo je da se odigraju dva kola. Ekipa Radničkog 1923 najpre u četvrtak, 26. maja, odlazi u Bačku Palanku, gde će se od 17 časova sastati sa ekipom Bačke, a zatim u nedelju, 29. maja, na stadionu ‘Čika Dača’, dočekaće ekipu Kolubare iz Lazarevca, takođe od 17 časova.

Na današnjoj konferenciji za novinare, pred poslednja dva susreta, raspoloženje i očekivanja izneli su šef stručnog štaba – Radovan Radaković i golman Radničkog 1923 – Marko Kostić.

‘Naša očekivanja su uvek pozitivna. Voleo bih da iz poslednje dve utakmice izvučemo povoljan rezultat. Ako nismo slavno prošli kroz celu sezonu, da je barem završimo na lep način – da se odužimo navijačima i svim ljubiteljima Radničkog iz Kragujevca. U Bačku Palanku idemo oslabljeni, jer zbog kartona neće moći da nastupe Dušan Stević i Ivan Živanović, ali smo u tim uključili i igrače iz pogona kadeta, koji će dobiti šansu. Bačka je već superligaš, a mi bismo ako možemo da malo poremetimo njihovu euforiju, koja ih je sigurno obuzela. Kao i svuda, i u Bačku Palanku odlazimo bez bele zastave. Mi njima čestitamo na plasmanu u Super ligu, respektujemo ih, ali se na sutrašnjoj utakmici i mi pitamo.’ – reči su Radovana Radakovića pred sutrašnji susret protv Bačke.

Za kraj obraćanja novinarima, Radovan Radaković želeo je da izrazi zahvalnost igračima i navijačima.

‘Igrači su dobro radili i zahvaljujem im se ovim putem – kako njima što su izneli celo prvenstvo uz teške uslove, tako i navijačima, koji su nas bodrili i na gostovanjima i kod kuće. Znam da navijači Radničkog 1923 ne trpe poraze, ali su ove sezone prema nama bili više nego korektni i bili uz nas i kad smo pobeđivali, igrali nerešeno i u svim porazima i na tome im veliko hvala.’ – zaključio je šef stručnog štaba kragujevačke ekipe.

Čuvar mreže Radničkog 1923, Marko Kostić, ističe da, bez obzira na to što je kraj prvenstva, on se sa svojim saigračima ni na preostalim mečevima neće predavati. Naprotiv, učiniće sve da za kraj takmičenja u Prvoj ligi Srbije obraduju svoje navijače – verne ‘Crvene Đavole’.

‘Sutra gostujemo protiv novog superligaša. Potrudićemo se da ovu, jako tešku, sezonu privedemo kraju na pravi način i našim navijačima donesemo još malo radosti – ako je moguće dve pobede. Ni sutra nema predaje. Što se utakmice protiv Kolubare tiče, to je prava prilika da se od domaćih navijača oprostimo trijumfom i da pravim prikazanim izdanjem možda ‘kupimo’ sebi mesto u ekipi naredne sezone, jer će sigurno biti teško izboriti se za isto, s’ obzirom na to da nas očekuje teška borba u Srpskoj ligi Zapad.’ – naznačava golman Kostić.

 

izvor/foto: fkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu