Konačno – prva POBEDA fudbalera Radničkog! - iKragujevac


Sport

Fudbaleri Radničkog poklonili su svojim navijačima pobedu - za njihov 27. rođendan. 

U 17. kolu Prve lige Srbije fudbaleri Radničkog 1923 upisali su tek prvu pobedu u šampionatu, pošto su na „Čika Dači“ savladali Slogu iz Petrovca na Mlavi, rezultatom 2:1.
Mladi kragujevački fudbaleri su pre početka utakmice poklonili svojim navijačima dresove na kojima je pisalo "Crveni Đavoli, hvala vam što postojite. 27 godina vernosti, FK Radnički 1923".

Kragujevčani su poveli već u 10. minutu, kada je Dušan Stević zatresao mrežu, a sa minimalnim vođstvom otišli su i na poluvreme. 
Mogao je na poluvremenu da bude i drugačiji rezultat, da je još jedan kragujevčanin  - Stanimir Milošković (popularni Lesta) iskoristio jedinu šansu gostiju u poslenjim trenutcima prvog poluvremena.
Međutim, posle samo šest minuta igre u nastavku susreta, rezervista Reljić je šutirao sa leve strane, lopta se izmigoljila iz ruku Kostića, a kapiten Nikola Đorđević poslao loptu u mrežu.
Činilo se u tom trenutku da će Radničkom, kao nebrojeno puta do sada, ponovo izmaći pobeda, ali je u 83. minutu kapiten Uroš Vidović postigao pogodak iz penala, nakon što je Popović oboren u kaznenom prostoru.
Ova pobeda pokazuje da je veoma bitna DOBRA ATMOSFERA U SVLAČIONICI i da sa takvim pozitivnim pristupom mogu pobediti i jačeg protivnika od sebe.
„Crveni đavoli“ su na ovoj utakmici proslavili 27. rođendan, a njihovi ljubimci su im se na ovaj način odužili na najbolji mogući način.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu