Kragujevački Radnički očekuje ekipu iz Požege - iKragujevac


Sport

Pred rukometašima kragujevačkog Radničkog je veliki ispit, pošto će ugostiti večeras u hali "Jezero" najprijatnije iznenađenje ovogodišnje Super lige, ekipu Sloge iz Požege, u utakmici poslednjeg, 17. kola.

Radnički je nakon važnih pobeda protiv direktnih rivala u borbi za opstanak, Rudara i Železničara, u prethodnom kolu poražen na gostovanju beogradskom Partizanu. Večerašnji meč sa Slogom nije od preterane rezultatske važnosti za Kragujevčane, ali bi pobeda nad ekipom iz Požege dodatno podigla samopouzdanje mladoj ekipi Radničkog pred odlučujuće duele u plej-autu.
Kada je reč o ekipi Sloge, u pitanju je tim koji je sjajnim igrama u Super B ligi prethodne sezone izborio plasman u Super ligu, po prvi put u istoriji kluba. Međutim, san ovog kluba iz zapadne Srbije tu nije završen, već je Sloga nastavila sa sjajnim partijama i u elitnom rangu takmičenja, pa se tako dva kola pre kraja prvenstva nalazi na trećem mestu koje vodi u plej-of.
Koliko je Sloga nezgodan protivnik, osetila je pre par dana i novosadska Vojvodina u prvom meču četvrtfinala Kupa Srbije. Aktuelni šampion Srbije i učesnik regionalne SEHA lige do pobede je došao nakon velike drame u finišu, kada je domaćin u dva navrata propustio da dođe do izjednačenja, a možda i do pobede.
Jasno je da rukometaše Radničkog večeras očekuje ozbiljan rival, koji dolazi u "Jezero" po dva nova boda. Na izabranicima trenera Bojana Milentijevića je da ih u tome spreče i ujedno se revanširaju za poraz u prvom delu sezone (20:22).
Početak meča je u 18 časova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu