FK Radnički postaje Sportsko-privredno društvo - iKragujevac


Sport

Fudbalski klub Radnički 1923 mogao bi da izađe iz agonije u koju je zapao nakon najavljene promene pravnog oblika kluba. Skupština grada Kragujevca je odobrila promenu pravnog oblika kluba iz Udruženja građana u Sportsko-privredno društvo.

Kragujevački Radnički 1923 zapao je u ozbiljne probleme početkom 2014. godine koji su u sezoni 2014/2015 rezultirali ispadanjem iz Superlige Srbije.

Pre početka tekuće sezone napravljen je pokušaj konsolidacije kluba koji nije doneo boljitak, zbog čega je agonija kragujevačkog prvoligaša samo produbljena.

Početkom tekuće nedelje krenulo se u rešavanje problema pošto je Skupština grada Kragujevca odobrila promenu pravnog oblika kluba iz Udruženja građana u Sportsko-privredno društvo.

Takvom odlukom osnivačka prava će biti prenesena na grad, čime će lokalna vlast biti u prilici da krene u finansijsku konsolidaciju Radničkog.

Odluka će postati pravosnažna kada je verifikuju klupski organi, posle čega bi konačno moglo da se krene u saniranja duga u iznosu od 1.5 miliona i deblokadu računa.

Radnički 1923 tavori na dnu prvoligaške tabel sa četiri osvojena boda nakon 15 odigranih utakmica i izvesno je da će do kraja šampionata biti potrebno čudo pa da Kragujevčani opstanu u Prvoj ligi.

 

izvor: sportske.net

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu