Vaterpolo: Radnički KG - Zvezda 5:0 - iKragujevac


Sport

Regionalna liga žestoko kaznila crveno-bele. Zvezda ostala bez bodova i 5.000 evra!

U petak, 30. januara, u 11. kolu Triglav regionalne lige, crveno-beli pobedili su Radnički u Kragujevcu 8:5, nastupivši u "Jezeru" sa sedmoricom novih novajlija, angažovanih ove zime.

Međutim, dan kasnije, Zvezda je kažnjena oduzimanjem šest bodova i novčanom sankcijom u iznosu od 5.000 evra, jer nisu sve novajlije imale neophodnu licencu.

Štaviše, nadležni organ lige najavio je da će protiv kluba i odgovornih biti pokrenut i disciplinski postupak, uz podrazumevanu odluku da će utakmica biti registrovana pobedom VK Radnički 5:0.
U danas objavljenom obrazloženju te odluke, navedeno je da je upravni odbor regionalne lige ovog januara dozvolio Zvezdi da registruje nove igrače Branka Pekovića (Kazahstan), Ivana Rackova, Borisa Popovića i Stefana Ilića (Šabac i Stari Grad).

Međutim, tu dozvolu Zvezda nije dobila kada su u pitanju preostala tri pojačanja - Filip Kljajević, Dragan Drašković i Srđan Aksentijević. U obrazloženju takve oduke piše da je srpski klub odbijen zato što su njih trojica u Gruziji ove sezone nastupili na kvalifikacionom turniru Lige šampiona, a Gruzija je članica LEN.
 Delegat sporne utakmice bio je informisan o toj odluci, konstatovao je i uoči meča rekao je sudijama, kao i predstavnicima dva kluba. Predsednik VK Radnički Jugoslav Vasović nije imao primedbi na prijavljeni sastav Zvezde, a prvi čovek crveno-belih Viktor Jelenić ostao je dosledan tvrdnji da navedena trojka može da nastupa, bez obzira na zabranu.

Prema saopštenju lige, Zvezda je odbila da nastupi bez Kljajevića, Draškovića i Aksentijevića, a funkcioner lige Milivoj Bebić je savetovao delegatu da se utakmica ne odigra, što su delegirane sudije i prihvatile.

Međutim, utakmica je ipak odigrana, sa drugim sudijama, a regionalna liga odbila je da je registruje.

Crvena zvezda ima pravo žalbe u roku od osam dana i u velikom je problemu, s obzirom na to da je oduzimanjem bodova ostala bez ijednog poena.
Radnički je sa dodeljenim bodovima ostao na pretposlednjoj poziciji tabele i večeras će dočekati četvrtoplasirane crno-bele.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu