I pored poraza osvojena jesenja titula u Srpskoj ligi "Zapad"! - iKragujevac


Sport

Košarkaši KK Radnički 1950 i pored poraza u okviru trinaestog kola Srpske lige-grupa Zapad od KK UB postali su jesenji prvaci.

Oni su sinoć u prepunoj dvorani u Ubu poraženi u derbiju poslednjeg kola od drugoplasirane i izuzetno motivisane domaće ekipe rezultatom 72-51 po četvrtinama-15-13,14-6,25-20 i 18-12.

Sam početak utakmice protekao je u nervoznoj i neorganizovanoj igri obeju ekipa, pa je prva deonica završena rezultatom 15-13. U drugoj četvrtini našim momcima ništa nije polazilo za rukom, iako su iskazali veliku želju i borbenost. Da nesreća ne dolazi sama, pokazala je i neugodna povreda kolena sjajnog Miloša Blagojevića-Malog Gibeta krajem poluvremena. Naredni dani pokazaće stepen ozbiljnosti povrede i u koliko dugom periodu će naša ekipa biti lišena pomoći ovog izvanrednog momka, perfektnog studenta medicine iz čuvene kragujevačke sportske porodice Blagojević.

Sve ove okolnosti, iskoristila je izuzetno motivisana domaća ekipa predvodjena Lukom Milosavljevićem i Ivanom Popovićem koji je sa našim asovima Filipom Lalovićem i Ivanom Nedeljkovićem letos u Kragujevcu osvojila Univerzitetsko Evropsko prvenstvo u basketu 3 na 3, i prelomila mec već u ovom intervalu, dobivši ga 14-6, a poluvreme 29-19. U trećoj četvrtini, isti tandem potpomognut Danilovićem,Veselinovićem, Boričićem i Jadraninom nastavio je uvećava prednost, a sve to nisu uspeli da spreče probudjeni Tripković, Kostić,Todorović i kapiten Drašković. Pokušavao je trener Todorović izmenama da pokrene naše asove, ali jednostavno ovo nije bilo veče naših Kragujevčana.

Zaključak je da je bolje da se to desilo sada, nego u prolećnim odlučujućim borbama za I B ligu. U poslednjoj četvrtini,domaća ekipa je rutinski posao privela kraju, a našim momcima ostaje da uzdignute glave proslave predstojeće praznike i u Novoj godini, kao lideri na tabeli, krenu u juriš na davno zacrtani cilj-PRVU B LIGU. Prvenstvo u Srpskoj ligi Zapad nastavlja se 24. januara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu