KG: FK Jadran obeležio 90 godina svog postojanja! - iKragujevac


Sport

Jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Kragujevcu proslavio je svoj 90-ti rođendan.

Fudbalski klub "Jadran" obeležio je 90 godina postojanja.
Na svečanoj sednici povodom obeležavanja jubileja, kojoj su prisustvovali članovi i prijatelji Jadrana, uručene su zahvalnice svima koji su doprineli radu kluba.
U salonu hotela „Šumarice“ okupili su se sportski prijatelji, predstavnici klubova, neki nekadašnji i igrači koji sada brane boje kluba sa Vašarišta, da se podsete na drugu tradiciju i ljude koji su igrali i vodili „večite amatere“, kako su ih mnogi nazivali. Skromnoj svečanosti prisustvovali su i predstavnici gradske uprave Kragujevca i Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije i FS grada.

Bogata istorija Jadrana nije ostala nezapažena, pa nisu izostala i sportska priznanja. „Večiti amateri“ mogu se pohvaliti da su dobitnici priznanja od posebnog društveno-sportskog značaja za rad kluba na principima amaterizma. Vitrine ovog kluba krase Zlatna plaketa Fudbalskog saveza Jugoslavije i Srbije, Zlatna plaketa
SOFK-e Kragujevca, Oktobarska nagrada SIZ-a fizičke kulture.

Fudbalski klub Jadran osnovan je 1925. godine, a naziv je dobio na predlog pitomca vojnozanatske škole Krunoslava Škarice iz Šibenika.

Jadran nikada nije igrao u višem rangu od četvrtog zbog čega je dobio epitet "večiti amateri".

Svečana sednica povodom obeležavanja 90 godina postojanja bila je prilika da se prisutni podsete na dugu istoriju kluba.

Rukovodstvo je uručilo zahvalnice svima koji su dali doprinos radu Fudbalskog kluba Jadran.

Klub je prošle sezone zauzeo drugo mesto u Prvoj gradskoj ligi. Međutim, jubilej je dočekan u znatno težoj situaciji, jer Jadran očekuje borba za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Povodom obeležavanja jubileja, predsednik Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, Žarko Stevanović, uručio je rukovodstvu Jadrana zlatnu plaketu i lopte.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu