75.godišnjica bokserskog kluba "Radnički" - iKragujevac


Sport

Povodom obeležavanja 75. godišnjice bokserskog kluba „Radnički“ iz Kragujevca, juče je u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ upriličen  prigodan program.

U okviru kulturno-umetničkog programa otvorena je izložba trofeja, plakata i slika bokserskog kluba, a izložena je i maketa spomenika kragujevačkom sportu.
Najtrofejniji kragujevački klub u ekipnim sportovima, bokserski klub „Radnički“, na poseban način obeležio je sedam i po decenija postojanja.
Prigodan kulturno-umetnički program, u kome su učestvovali kragujevački glumci, muzičari, književnici, likovni umetnici i sportisti, prisutne je podsetio na sve uspehe radničkog, mesta gde su organizovane prve borbe u Kragujevcu i gde su se okupljali ljubitelji boksa i učili bokserska pravila i veštine. Nekadašnji takmičari i članovi kluba kažu da je bokserski klub Radnički najveći i najpoznatiji klub u centralnoj Srbiji i ponos grada Kragujevca i da su srećni što su deo kluba kome su posvetili veći deo svog života.

Tri četvrtine veka bokserskog kluba Radnički nije mali period. U njega je utkan niz uspeha, ljudskih i sportskih sudbina majstora ringa. Zato bi trebalo, smatraju kragujevački bokseri, više uložiti u ovaj sport, jer on to zaslužuje.

U okviru programa otvorena je izložba trofeja, plakata i slika bokserskog kluba, a izložena je i maketa spomenika kragujevačkom sportu. Na svečanoj akademiji sporta i kulture povodom 75. godina boksa u Kragujevcu, još jednom je naglašeno da grad kakav je Kragujevac zaslužuje da konačno dobije spomenik velikanima sporta grada na Lepenici koji su zauvek ostavili traga u sportu Šumadije i Srbije.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu