ŽFL: Valkyries i Wild Cats sigurne, Pančevke iznenadile u Obrenovcu - iKragujevac


Sport

Tokom vikenda, odigrana su tri turnira Fleg lige Srbije, u sve tri grupe ovog takmičenja.

U okviru Gupe Sever, odigran je 3. turnir u Kikindi, gde su se pored domaćih Mammothsa na duelu našli Novi Sad Wild Dogs i Sirmium Valkyries. Iako su već posle drugog turnira, odigranog u Sremskoj Mitrovici, obezbedile plasman na finalni turnir, Sremice nisu popustile i sa dve pobede pokazale su da su se zasluženo izborile za priliku da se bore za titulu. Domaći tim ostao je bez ijednog trijumfa, pošto su Novosađanke uspele da ih savladaju rezultatom 6:14, što im je i jedina pobeda ove sezone.

Rezultati Grupa “Sever”: Wild Dogs – Valkyries 13:25, Mammoths – Wild Dog 6:14, Valkyries – Mammoths 19:12. Tabela: Valkyries 6-0, Mammoths 2-4, Wild Dogs 1-5.

Grupa Centar takođe je bila lišena neizvesnosti oko plasmana na finalni turnir, pošto su devojke Obrenovac Hawksa već ranije obezbedile mesto na njemu. Ipak, raspoloženje su im pokvarile Pančevo Panthers, koje su ih savladale rezultatom 7:0, na poslednjem turniru održanom u Obrenovcu. Bez trijumfa na ovom turniru, ali i celom takmičenju ostale su Vučice.

Rezultati Grupe „Centar“: Hawks – Panthers 0:7, Vučice – Hawks 12:29, Panthers – Vučice. Tabela: Hawks 5-1, Panthers 4-2, Vučice 0-6.

Sa perfektnim skorom, poput ekipe iz Sremske Mitrovice, u finale su se plasirale i kragujevačke Divlje mačke. One su u Boru slavile oba trijumfa i na taj način na najbolji mogući način zaokružile regularni deo sezone. Igračice domaćeg tima ostale su bez trijumfa u ovom takmičenju, pošto su Kraljevčanke uspele da izvojevaju ubedljiv trijumf.

Rezultati Grupe “Jug”: Golden Bears – Wild Cats 0:40, Royal Crowns – Golden Bears 41:0, Wild Cats – Royal Crowns 13:6. Tabela: Wild Cats 6-0, Royal Crowns 3-3, Golden Bears 0-6.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu