Kragujevačke košarkašice pretrpele poraze - iKragujevac


Sport

Neuspešan vikend kragujevčanki.

U derbiju Prve ženske košarkaške lige Šumadija je izgubila od Crvene Zvezde, dok su košarkašice Radničkog takođe izgubile od subotičkog Spartaka
Iako su igrale na svom terenu "Šumadinke" su bili slabiji rival od Crvene Zvezde 58:68. Aleksandra Katić (15 poena) i Kristina Milošević  (13 poena) "držale" su ekipu u utakmici, ali ipak to nije bilo dovoljno za neko veće iznenađenje. Ipak su "crveno-bele" imale mnogo više igrača raspoloženih sa šut a pre svih Katarinu Zec (17) i Snežanu Bogićević (15)

Radnički je slično prošao protiv Spartaka. Na samom početku devojke iz Subotice stavile su do znanja da su one favoriti (10:0) za osvajanje bodova.
Najviše što su "crvene" uspele da urade bilo je početkom trećeg perioda kada su zadnji put uhvatile priključak izjednačivši 32:32. U zadnjoj četvrtini subotičanke su bile dominantnije i zasluženo pobedile. Najefikasnija igračica bila je Rada Vidović koja je postigla čak 21poen, sa druge strane kod kragujevčanki Milica Cvetanović postigla je 15, a Sanja Dimić 13 poena.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu