Nikola Lončar na čelu projekta KKK Radnički - iKragujevac


Sport

Proslavljeni košarkaš naše zemlje Nikola Lončar pokrenuo je projekat kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički.

ončar će biti predsednik tog kluba, a svoj projekat će javnosti predstaviti u utorak, dva dana pre prve utakmice u istoriji KKK Radnički – sa ekipom Bane iz Raška u okviru Druge regionalne lige-Zapad 2.

Bivši košarkaš Partizana i Reala je rođen u Kragujevcu, po završetku igračke karijere okušao se u trenerskom poslu, a danas živi u Madridu, gde se bavi poslo sportskog komentatora.

“Pomagao sam ranije košarci u našem gradu, ali sada mislim da je pravi momenat da krenem ozbiljno da sprovodim tu ideju, a imam je vrlo detaljno osmišljenu. Naravno, ovo nije individualni poduhvat, nisam jedini ko se posvetio ovom projektu. Uz mene kao inicijatora, tu su ljudi koji su na svojim radni mestima u više sektora gde se bave razvojem kluba”, naglasio je Lončar.

Lončar je istakao da je cilj kluba u narednim godnama povratak na najviši nivo srpske košarke, kao i kvalitetan rad sa mladima. Na pitanje šta je kratkoročan cilj u narednoj sezoni rekao je ulazak u Prvu ligu, a što se tiče dugoročnih, u narednih pet ili deset godina, Lončar je odgovorio:

“U tom vremenskom periodu KKK Radnički vidim kao standardnog člana Košarkaške lige Srbije i regionalnog takmičenja. Odatle bismo ciljali evropska takmičenja u narednom periodu. Za tako nešto, razvijaćemo se korak po korak”.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije istakao je da voli atraktivnu i brzu košarku sa puno mladih igrača na terenu i da se nada da će upravo takvu igrati KKK Radnički.

“Favorizujem košarku koja je lepa za oči gledalaca jer su oni sastavni deo ove igre. Nastojaćemo da iz meseca u mesec takva košarka zaživi ovde, da to bude povod ljubiteljima košarke u Kragujevcu da se okupljaju i da nas redovno prate, a ja se nadam da će biti i onog prepoznatljivog bodrenja od strane Kragujevčana. Odlučili smo se da tokom sezone pozivamo publiku sloganom ‘Gde god je Kragujevački Radnički – tu su Kragujevčani’, uvereni da ćemo kako takmičenje bude odmicalo nailaziti na sve veći odaziv naših sugrađana željnih kvalitetne košarke”, istakao je Lončar. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu