Hrvatski tandem pojačava Radnički! - iKragujevac


Sport

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca nastavio je da pojačava redove za novu sezonu, dovođenjem dvojice hrvatskih igrača, Nina Blaževića i Marka Martinića.

Dvadesettrogodišnji Blažević ponikao je u Jugu iz Dubrovnika, sa kojim je osvojio hrvatsku duplu krunu. U prošloj sezoni nosio je kapicu kikindskog ŽAK-a.

"Radnički sam prvenstveno odabrao zbog Regionalne lige i Lige šampiona, jer su to odlične prilike za napredak i dokazivanje. Nemamo neki imperativ, ali očekujem dosta pobeda. Nadam se da ćemo u domaćem šampionatu igrati finale sa Partizanom i daćemo sve od sebe da to učinimo, rekao je Blažević.

Dve godine stariji Zagrepčanin, Marko Martinić, prošao je mlađe selekcije Hrvatske sa kojima je osvojio nekoliko medalja, uključujući i zlato na Evropskom prvenstvu 2009. godine, a bio je i kapiten. U seniorskoj konkurenciji nastupao je za Makedoniju na Olimpijskim igrama u Londonu i na osam utakmica postigao devet golova. Ponikao je u zagrebačkoj Mladosti, u kojoj je proveo veći deo karijere i osvojio Prvenstvo Hrvatske kao šesnaestogodišnjak. U međuvremenu, imao je dve odlične sezone na pozajmici u Medvešćaku. U Kragujevac stiže iz italijanskog Kvinta.

"Dolazak u klub kakav je Radnički za mene je veliki izazov, pogotovo što se u Srbiji, uz Hrvatsku, svakako igra najjači vaterpolo. Ekipa je mlada, ali s obzirom na raspored utakmica, mislim da imamo vremena da se pripremimo i ne sumnjam da ćemo biti spremni. Radi se maksimalno, što je najbitnije, a rezultati će doći sami po sebi. Pokušaćemo da igramo što bolje i osvojimo neki trofej", rekao je Martinić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu