Dobožanov i Lekić u Radničkom - iKragujevac


Sport

Posle dva pojačanja iz Crvene zvezde, kragujevački Radnički angažovao je i dvojicu perspektivnih vaterpolista iz novosadske Vojvodine – levorukog Đorđa Lekića i golmana Lazara Dobožanova.

Lekić je za mlađe selekcije reprezentacije Srbije odigrao 73 utakmice i postigao 57 golova, a dugogodišnji član našeg nacionalnog tima je i Dobožanov, koji će se zbog nastupa na Svetskom prvenstvu za juniore ekipi pridružiti naknadno.

– Imam 20 godina i mislim da je došlo vreme da promenim sredinu. Klubovi u Srbiju su malo posustali, kako u ekonomskom, tako i igračkom smislu i dosta su podmlađeni. Slična situacija je i u Radničkom, imamo mlad sastav, ali igraćemo kvalifikacije za Ligu šampiona, Jadransku ligu i domaća takmičenja, pa imamo mnogo prilika za sticanje iskustva, što mi je u ovom trenutku najvažnije – rekao je Lekić.

U odnosu na prethodnu sezonu, gotovo svi standardni igrači napustili su Radnički, izuzev Radeta Joksimovića i Nebojše Toholja, takođe članova omladinskih selekcija Srbije.

– Mislim da ćemo imati solidnu sezonu. Ima tu dobrih, nešto iskusnijih igrača, ali i mladih koji se mnogo trude i veoma su perspektivni, s obzirom na to da klub postoji tek tri godine. Verujem da ćemo ponovo uspeti da se plasiramo u finala domaćih takmičenja, a za nešto više od toga ostaje da se vidi – zaključio je Lekić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu