Mašincu bod na gostovanju u Novom Pazaru - iKragujevac


Sport

U premijernom meču Prve futsal lige odigranom u Novom Pazaru istoimeni domaćin i Mašinac igrali su bez pobednika – 2:2.

Debitantski nastup Kragujevčana na prvoligaškoj sceni prošao je sasvim zadovoljavajuće, iako ostaje žal za ispuštenom šansom da se već na startu upišu dragoceni bodovi. Ipak, nakon svega viđenog nerešen rezultat je i najpravedniji.

“Mašinci” su sjajno otvorili utakmicu i već u četvrtom minutu stigli u prednost, a egzekutor je bio Mališa Cvetković posle solo akcije. Rezultat se nije menjao sve do 18. minuta kada je Tošić odličnim udarcem sa distance poravnao na 1:1. Do tada beležimo nekoliko prilika sa obe strane, a najizglednije propustili su Matović i Pajić za goste i Stupljanin za Pazarce.

Početak drugog dela imao je sličan tok kao start duela, a u glavnoj ulozi opet se našao Cvetković. Loptu domaćima oduzeo je Nikolić, uposlio dvostrukog strelca iz redova Kragujevčana koji je doveo svoj tim u novo vođstvo. Izabranici Marka Gavrilovića imali su šansu da preko Aničića i Aksentijevića stignu do još povoljnijeg rezultata, ali promena nije bilo.

Od tog trenutka domaći preuzimaju potpunu inicijativu i poslednjih sedam minuta igraju sa igračem više u polju. Šanse su se redjale kao na traci, ali izvanredni golman Mašinca Đorović uspevao je da osujeti sve pokušaje rivala. Tako je bilo sve do devet sekundi pre kraja meča kada je Redžović u poslednjem pokušaju Pazara postigao gol i doneo veliku radost ekipi i svojim navijačima.

U narednom kolu Mašinac će ugostiti tim Kalče Memoris iz Niša, dok Novi Pazar očekuje susret u Beogradu protiv FON-a.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu