Radničkom srebro na turniru u Zagrebu - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su drugo mesto na 28. Međunarodnom turniru „Mali medo“, za 2000. godište, održanom u Zagrebu, u organizaciji kluba Medveščak.

Kragujevčani su u finalu, posle velike borbe. poraženi od riječkog Primorja, rezultatom 6:5, iako su, baš kao i u meču grupne faze sa ovim rivalom, na poluvremenu imali prednost.

Golovima reprezentativaca, Nemanje Stanojevića i Vukašina Ganića, Radnički je poveo sa 2:0, ali je hrvatski predstavnik smanjio na „minus jedan“, pred odlazak na odmor – 4:3. Nastavili su Primorjaši seriju 4:0 u trećoj četvrtini i u potpunosti preokrenuli rezultat (6:4), a izabranici Živislava Živanovića u poslednjoj deonici uspeli su samo da ublaže poraz. Po dva gola dali su Stanojević i Ganić, a jedan Ivan Bogdanović.

Radnički je prethodno u polufinalu bio bolji od Partizana, u još jednom neizvesnom duelu – 5:4, a u grupnoj fazi od POŠK-a (10:9) i Vašaša (6:4), dok je poražen od Primorja (11:5) i pored vođstva od 5:3 na poluvremenu.

U meču za treće mesto beogradski Partizan nadigrao je splitskog Mornara – 10:5, peto je pripalo mađarskom Vašašu u susretu sa domaćim Medveščakom (6:5), a za sedmu poziciju POŠK je nadigrao holandskog Ešlingena (12:6).

Za Radnički su igrali: Pavle Gavrilović, Aleksa Đurđević (6 golova), Nemanja Stanojević (4), Vukašin Ganić (14), Luka Vulović (3), Ivan Bogdanović (2), Jovan Radovanović, Dušan Pantić, Jovan Tanasijević (2), Luka Dimitrijević, Uglješa Panić (1), Novak Bojović, Filip Milutinović i Vojin Živković.

izvor/foto: vkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu