Dve titule za mladu teniserku iz Kragujevca - iKragujevac


Sport

Natalija Senić iz Kragujevca osvojila je prvo mesto u kategoriji devojiča do 12 godina na letnjem državnom prvenstvu, čime je nastavila da niže uspehe.

Ovom pobedom, mlada Kragujevčanka uspela je, što je redak slučaj, da objedini dve titule državnog prvaka Srbije, jer je u decembru prošle godine osvojila i dvoransko državno prvenstvo igrano na brzoj podlozi-tepihu.

"Srećna sam zbog osvojenog prvog mesta i što sam tom pobedom uspela da objedinim dve titule", rekla je Senićeva Tanjugu, i dodala da će joj ta titula biti podstrek da nastavi da igra tenis, koji je probala da trenira 2008. godine isključivo zbog Novaka Djokovića, koji joj je idol.

Pobeda na državnom prvenstvu u kategoriji devojčica do 12 godina nije jedina, jer je Natalija osvojila i tradicionalni "Vidovdanski" turnir u Kruševcu.

"Uspehe je počela da niže, kao i što se očekivalo i na medjunarodnoj sceni, jer je na turniru ETA održanom u Čačku uspela da se izbori za finale i u singl i u dubl konkurenciji, što je dobar pokazatelj da se veoma dobro snalazi i u dubl konkurenciji", objašnjava Natalijin otac Aleksandar.

Otac Aleksandar je posebno ponosan što svi učesnici turnira pamte Nataliju po sportskom ponašanju i poštovanju suparnica.

Natalija se ovog leta svojim igrama i rezultatima, ponovo izborila za poziv saveznog selektora i član je teniske reprezentacije Srbije, devojiča do 12 godina.


Prošle godine je, ova mlada Kragujevčanka je za samo šest meseci osvojila 10 pehara i dve medalje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu