FK Radnički dobio predsednika na 90 dana! - iKragujevac


Sport

Fudbalski klub Radnički 1923 dobio je u sinoć novog predsednika koji je formirao Upravni odbor. Prioritet novog rukovodstva biće stabilizacija prvoligaša iz Kragujevca.

Doskorašnji superligaš iz Kragujevca konačno je dobio novo rukovodstvo ali tek nakon što je sednica Skupštine kluba više puta odlagana zbog nedostatka kvoruma.

Na sinoćnoj sednici Skupštine FK Radnički 1923 za novog predsednika imenovan je profesor doktor Petar Veselinović, dosadašnji potpredsednik kluba koji je ostao u klubu u najtežim trenucima.

"Na prvom mestu je stabilizacija kluba. Najpre rešiti situaciju sa Poreskom upravom, skinuti blokadu. Očekuje se pomoć Fudbalskog saveza Srbije, a pre svega Skupštine grada Kragujevca, čelnih gradskih vlasti" rekao je u prvom obraćanju Veselinović.

Novi predsednik Radničkog 1923 imenovao je Upravni odbor koji će brojati osam članova kada mu bude pridodat jedan član strateškog partnera kluba i jedan predstavnik navijačke grupe "Crveni Đavoli".

Kako je rekao novi predsednik Radničkog, klub će u naredna dva meseca morati da pronađe strateškog partnera. Ukoliko ne bude bilo pomaka Veselinović će nakon devedeset dana napustiti predsedničku poziciju.

"Očekujemo da se pregovori sa inostranim partnerom završe za dva meseca, kada bi trebalo da se zakaže redovna sednica Skupštine, na kojoj bi se to verifikovalo i uspostavio pun sastav Upravnog odbora, koji bi uključio predstavnike inostranog partnera" objasnio je Veselinović i dodao,

"Moj mandat kao predsednika kluba je za početak ograničen na devedeset dana. Ako ne bude boljitka, moraće da se traži novo rešenje" zaključio je novi predsednik Radničkog 1923.

Podsećamo da je kragujevački klub ispao iz Superlige Srbije zbog velikih finansijskih i organizacionih problema pa će u nastupajućoj sezoni igrati u Prvoj ligi Srbije.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu