FK Radnički počeo pripreme za narednu sezonu - iKragujevac


Sport

Prozivkom fudbalera, trener kragujevačkog Radničkog 1923 Neško Milovanović označio je juče početak priprema za novu sezonu. Tim sa "Čika Dače" nakon četiri godine superligaškog staža ponovo će zaigrati u Prvoj ligi Srbije.

Milovanoviću su se na raspolaganje stavila 29 fudbalera, mahom iz omladinskog pogona.

"Krećemo sa pripremama na inicijativu i podršku gradonačelnika Nikolića, iako su skoro svima istekli ugovori. Kasnimo sa pripremama, ali pokušaćmo u ove tri nedelje spremimo ekipu za prvu utakmicu sa Zemunom na "Čika Dači". Imamo obećanja da će se u hodu rešiti pitanje blokade žiro-računa i finansiranja i registracije novih igrača. Potrebno nam je pet, šest pojačanja, ali nećemo gomilati igrače", rekao je strateg Kragujevčana.

"U Kragujevcu postoji više klubova, ali jedan je ljubimac svih nas, a to je Radnički. Treba da vam je čast što sedite u ovim prostorijama, nosite dres kluba i pišete novu istoriju kluba. Hvala vam što se borili da Radnički ostane u eliti i što ste posle ispadanja ostali uz njega. Od danas krećemo sa žestokim radom i očekuje vas težak zadatak", istakao je Milovanović u obraćanju igračima.

Na prvom okupljanju iznet je i plan priprema. Fudbaleri će trenirati na "Čika Dači" dva puta dnevno do početka sezone, iako je Milovanović ostavio mogućnost da ekipa obavi deo priprema i van Kragujevca. Što se pripremnih mečeva tiče, već u subotu će Kragujevčani imati prvu proveru protiv Metalca u Kraljevu, za 28. jul je zakazan duel sa Gružom na "Čika Dači", a u planu je i kontrolna utakmica sa lokalnim niželigašom Arsenalom (najverovatnije 31. jula), dok se još uvek traži kvalitetan rival za "generalku" 9. avgusta.

Treningu je prisustvovao i deo simpatizera kluba, koji su želeli da na taj način Milovanoviću i ekipi pruže podršku u ovom jako delikatnom trenutku.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu