Kragujevac: Investitor iz Nigerije ulaže u FK Radnički? - iKragujevac


Sport

Razgovori o budućnosti fudbalskog kluba su u toku, a konkretnije informacije znaće se krajem nedelje.

Pred Radničkim iz Kragujevca je sezona u Prvoj ligi Srbije, ali i totalna rekonstrukcija rukovodstva kluba.

Tim je tokom proleća uglavnom bio prepušten treneru Nešku Milovanoviću, koji je nekako uspevao da motiviše fudbalere da završe sezonu, a sada se traži spas iz inostranstva.

Pošto grad Kragujevac nije u mogućnosti da izdvoji finansijska sredstva za Radnički, traže se potencijalni investitori, a trenutno je najkonkretniji jedan konzorcijum biznismena iz Nigerije, mada se na stadionu "Čika Dača" spominju i investiori iz Azerbejdžana i Hrvatske.

"Vode se razgovori na temu budućnosti Radničkog, ali ništa konkretno ne bih da otkrivam u ovom trenutku. Očekujem da će se do kraja nedelje nešto više znati po pitanju investitora", izjavio je za Sportski žurnal Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca zadužen za sport, i pojasnio zašto grad Kragujevac nije u mogućnosti da finansira Radnički.

"Klub je u blokadi i dok ne reši taj spor neće moći, kao ni drugi, da dobija sredstva iz budžeta. Postoji budžetska rezerva, pa ako Radnički uspe da deblokira račun, neće biti problem da kasnije dobije sredstva", napominje Urošević.

Dosadašnji trener Neško Milovanović poručio je da je spreman da predvodi Kragujevčane i sledeće sezone, iako mu je istekao ugovor.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu