Podmlađeni Radnički izlazi na megdan Vojvodini - iKragujevac


Sport

FK ’Radnički 1923’ od naredne sezone nastupaće u Prvoj ligi Srbije, a u utakmici 30. kola Jelen Super lige, poslednjoj u ovoj sezoni, gostovaće ekipi Vojvodine, u Novom Sadu.

Trener Milovanović je naveo da će zajedno sa prvotimcima za Novi Sad putovati i kadeti, pa je još uvek neizvesno da li će i ko od debitanata sa prošlog meča nastupiti za prvi tim ili pak pomoći saigračima iz ekipe kadeta, a najavio je da će biti još debitanata iz omladinskog pogona.

Kadeti Lazar Milutinović, Vasilije Veljko Milovanović i Filip Đurović, zahvalni su šefu stručnog štaba i njegovim saradnicima na pruženoj prilici, koju će se potruditi da maksimalno iskoriste.

Lazar Milutinović ističe da, iako je ekipa Radničkog 1923 napustila elitni rang takmičenja, želja za pobedom je podjednako velika kao i ranije i on je spreman da pruži maksimum.

’Zahvaljujem se treneru Nešku Milovanoviću na pruženoj prilici da debitujem na meču protiv Jagodine. Iako je za nas prvenstvo završeno i ispali smo u niži rang, u Novi Sad idemo sa željom za pobedom. Neizvesno je još uvek da li ću nastupiti za prvi tim ili kadetsku ekipu, ali za koju god ekipu budem igrao, daću sve od sebe. Ako nastupim za kadetsku selekciju tog dana, potrudiću se da pomognem sovjim vršnjacima i da koliko možemo učinimo da kadeti Radničkog 1923 ostanu u ligi.’ – optimista je mladi Lazar Milutinović

Vasilije Veljko Milovanović naglasio je da ekipa Radničkog 1923 nema nameru da se olako preda i da će se u nedelju nadigravati sa Novosađanima.

’Prvenstveno se zahvaljujem šefu stručnog štaba i njegovim saradnicima na pruženoj šansi. Što se utakmice u nedelju tiče, nećemo ići u Novi Sad da se predamo, pogotovo što će nastupiti mnogo mladih igrača željnih dokazivanja, golova i pobeda. Nadigravaćemo se sa ekipom Vojvodine i videćemo šta ćemo uraditi.’ – jasan je Vasilije Veljko Milovanović.

Najmlađi od prisutnih kadeta na konferenciji za medije, Filip Đurović, istakao je da je nastupom za prvi tim ostvarena njegova dečačka želja i da ekipa Radničkog 1923 u Novi Sad ne ide da izgubi.

’Zahvaljujem se šefu i stručnom štabu što su prepoznali moj talenat i ukazali mi šansu da debitujem protiv Jagodine, jer je to bila moja dečačka želja. Uvek sam optimista i što se utakmice protiv Vojvodine tiče, mogu reći da ne idemo da izgubimo i da nikome nećemo prepustiti tri boda.’ – rekao je mladi Filip Đurović.

Utakmica je zakazana za nedelju, 24. maj, sa početkom od 17 časova, na stadionu ’Karađorđe’.

izvor/foto: fkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu