Karadžić gubi funkciju u Kragujevcu? - iKragujevac


Sport

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, u petak je izgubio podršku glavnog uporišta – Fudbalskog saveza Vojvodine, a sledeći korak opozicije trebalo bi da budu promene u FS regiona zapadne Srbije, koje će biti ključne u konačnoj smeni prvog čoveka srpske „kuće fudbala“. 

Za sredu je zakazan sastanak u Kragujevcu, kom će prisustvovati devet predsednika regionalnih fudbalskih saveza koji zajedno cine FSRZS, kao i predsednici fudbalskih saveza Beograda i Vojvodine. Nezvanično saznajemo da će biti obelodanjena odluka Fudbalskog saveza grada Kragujevca o promeni delegata u Skupštini FSRZS ispred FSGKG i da će takvom odlukom biti smenjen i prvi čovek FSRZS, Žarko Stevanović, koji je u ovom trenutku bio najveći adut Tomislava Karadžića da sačuva vlast. Najavljenom promenom Stevanovića kao delegata u Skupštini, prestaje i njegova uloga prvog čoveka FSRZS, jer po Statutu, onaj ko nije član Skupštine, ne može da bude predsednik Saveza.

Posle ovakvog raspleta, do rastanka Fudbalskog saveza Srbije i Tomislava Karadžića trebalo bi da dođe najkasnije do kraja juna.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu