Treća sreća za vaterpoliste Radničkog? - iKragujevac


Sport

Radnički iz Kragujevca spremno dočekuje finalnu seriju plej-ofa prvenstva Srbije protiv Partizana. U klubu veruju da će im treće finale doneti prvu titulu.

Finalnu seriju vaterpolisti Radničkog i Partizana započeće u subotu, od 18.45 sati, na zatvorenom bazenu Sportskog centra "Park" u Kragujevcu.

"Crveni đavoli" su favoriti i u svom trećem uzastopnom finalu pokušaće da osvoje prvu titulu. Crno-beli, sa druge strane, igraju za 26. trofej prvaka države, ali ga čekaju od 2012. godine.

Po svemu sudeći, ljubitelje vaterpola očekuju izuzetno interesantna i neizvesna nadmetanja, poput svih ovosezonskih duela u kojima su se ova dva tima sastajala. 

Najpre su u regionalnoj Triglav ligi, Kragujevčani slavili na Banjici (8:4), ali su se crno-beli revanširali (10:8), nanevši Radničkom prvi poraz u istoriji u "Parku". Zanimljivo je da su crveni prethodno prekinuli šestogodišnju dominaciju Partizana od 118 pobeda, koja je trajala od 2006. do 2012. godine.

Ovi rivali sastali su se i u finalu Kupa Srbije, u Bečeju, gde su Kragujevčani osvojili prvi trofej (5:4), a sada žele da iz trećeg pokušaja dođu i do šampionske titule.

Ulaznice su u prodaji na info putlu zatvorenog bazenu SC "Park" po ceni od 150 dinara. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu