Prva Kragujevačka biciklijada - iKragujevac


Sport

U Kragujevcu se 02.05.2015. održava prva Kragujevačka biciklijada, manifestacija kakva do sada nije organizovana u našem gradu. Biciklijada nije takmičarskog, karaktera već je osmišljena, pre svega za Kragujevčane koji vole druženje i bicikl. Ideja je da se pokaže da u Kragujevcu ima veliki broj ljubitelja biciklizma i biciklista i da im je potrebno posvetiti mnogo više pažnje.

Prva Kragujevačka biciklijada je osmišljena i organizovana tako da u njoj mogu učestvovati Kragujevčani od 5-105 godina. Ruta kojom će se voziti bicikli je lagana i vrlo prihvatljiva svim generacijama. Osnovni motiv biciklijade je da se tog dana pobegne od svakodnevnih problema u dobro raspoloženje, druženje i razmenu osmeha između učesnika biciklijade kojih će biti u velikom broju.
Cilj ove akcije je podizanje svesti o bezbednosti biciklista i iniciranje izgradnje biciklističkih staza kojima je vožnja bicikala bezbedna, kao i uređenje prostora za bicikliste u našim prelepim Šumaricama.
Početak manifestacije zakazan je za 12 časova ispred Skupštine grada. Nakon kratkog obraćanja učesnicima, kreće se na kratku vožnju do Eko parka u Ilinoj Vodi gde je nastavak druženja uz modernu muziku. Organizatori su se potrudili i da obezbede osveženje u vidu voća i sokova.
Učesnici biciklijade mogu uživati u prelepom etno ambijentu Eko parka, obilasku mini zoološkog vrta.
Uz kompletan program kuvaće se vojnički pasulj u okviru akcije „OPASULJI SE“.
Za sve učesnike biciklijade pripremljeni su pokloni, a posebno iznenađenje očekuje najmlađeg i najstarijeg biciklistu, najbolju mamu sa porodicom koja je došla biciklom, kao i najboljeg tatu u istoj ulozi.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu