Kragujevac: Radnik Pošte u ulozi Betmena - iKragujevac


Sport

Branislav Aćimović (43) je radnik "Pošte Srbije" koji se bavi najoasnijim sportom na svetu. Ovaj hrabri sportista obučen u posebno odelo se baca u ponore u koje obični ljudi ne smeju ni da pogledaju, leti raširenih ruku i nogu brzinom i do 190 kilometara na sat, a samo na na par sekundi do zemlje otvara padobran.

Dok se bavio padobranstvom na vazduhoplovnom mitingu, Branislav je pre osam godina upoznao jednog hrvatskog BASE skakača, koji mu je ubrzo postao i mentor. Spakovao se i otputovao 600 kilometara od kuće da bi napravio svoje prve skokove. Iako je jedini Srbin koji se bavi ovim sportom, do sada nije skakao u našoj zemlji. Uglavnom putuje u inostranstvo: Italiju, Norvešku, Švajcarsku, gde pronalazi litice sa kojih skače, ali i prijatelje koji se bave ovim sportom. Želeo je da skače sa Avalskog tornja, ali mu nije odobreno, jer malo ko hoće da preuzme odgovornost.

Kada je Branislav Aćimović, radnik kragujevačke pošte, prestao da vozi „moto kros“, njegovi roditelji su odahnuli. Mislili su da se napokon smirio, i da će prestati da brinu i strepe kada god ode na trke. Sada ne smeju ni da gledaju šta radi. On je jedini Srbin koji se bavi bejs džampom, skakanjem sa visokih objekata i litica. Pre četiri godine je Branislav osvojio srebrnu medalju na evropskom takmičenju u ovom sportu, u skakanju iz aviona. Tu je cilj da se dostigne što veća daljina. Ako se skoči sa visine od 3.000 metara, letač može da se prizemlji i na tačku udaljenu 12 kilometara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu