Vaterpolo spektakl u "Parku": Srbija - Nemačka - iKragujevac


Sport

U petom kolu Svetske lige, vaterpolisti Srbije ugostiće danas reprezentaciju Nemačke od 18 časova, na zatvorenom bazenu Sportskog centra "Park“ u Kragujevcu.

Pobedom naša selekcija bi i definitivno ostvarila plasman na završni turnir koji će biti održan u drugoj polovini juna u Bergamu.

Od iskusnijih igrača danas će u sastavu biti Filipović i golman Mitrović, draž Evropskog prvenstva su osetili Mandić i Randjelović dok su svi ostali, ne računajući deibtante Drašovića i Manojlovića, osvojili FINA Kup u Almatiju.

Selektor Srbije, Dejan Savić rekao je da se reprezentacija uvek dobro oseća u Kragujevcu i da je siguran da će tako biti i ovoga puta.

"Zahvalan sam i gradu i vaterpolo klubu Radnički. Imamo priliku da nastavimo pobedničku seriju i siguran sam da će ova mlada ekipa da uradi sve da dobrom igrom i pobedi i zadovoljni tribine za koje se nadam da će biti pune", rekao je Savić.

Filip Filipović je istakao da je u Radničkom proveo dve lepe godine i da mu je drago što se vraća u Kragujevac, a golman Branislav Mitrović koji je uz Filipovića i Ubovića, takođe kratko vreme proveo u Radničkom, optimista je pred današnji duel sa Nemačkom.

Među "orlovima“ će se večeras naći i dvojica igrača Radničkog, Stefan Živojinović i Srđan Vuksanović, a u sastavu će biti još: Mitrović (Eger), Filipović (Pro Reko), Ubović (Barseloneta), Mandić, Manojlović, Subotić, Jakšić (Partizan), V. Rašović, S. Rašovićm Ranđelović i Drašović (Crvena zvezda).

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu