Heroj Superlige: Mladi Kovačević i najlepši gol za kragujevački Radnički! - iKragujevac


Sport

Kolo istina još nije gotovo, jer Radnički iz Niša i Crvena zvezda tek treba da igraju. Ali prvih sedam utakmica prvog prolećnog kola Superlige pamtiće se po remiju Partizana i Voždovca, kao i golu Nikole Kovačevića za pobedu Radničkog 1923 nad Spartakom. Prvu još od 13. septembra. I prvu u Kragujevcu u ovoj sezoni? 

"Jeste, stvarno je bio lep gol. Da li je najlepši u kolu ne znam, jer nisam video ostale", priseća se Kovačević, 20-godišnji momak koji je jesenas uglavnom igrao na mestu štopera, a ređe zadnjeg veznog.

Nije baš karakteristično za defanzivne igrače da se tako dobro snalaze u protivničkom kaznenom prostoru?

"Dobro, veliki deo posla je odradio i saigrač koji je odvukao čuvare na prvu stativu. A moj šut? Bitno je ta je lopta završila tamo gde je trebalo", skromno će Kovačević, svestan da je pred ekipom još puno posla ako žele da ostanu u elitnom rangu takmičenja.

Radnički je i dalje poslednji na tabeli sa čak šest bodova ispod crte. U prvih 15 kola osvojeno ih je samo šest, a posle razmirica sa navijačima, te odlaska velikog broja igrača tokom zimskog prelaznog roka činilo se da Crveni đavoli nemaju čemu da se nadaju.

"Svi su nas otpisali i pre nego što se prvi deo sezone završio. A ne sećaju se da smo se kompletirali tek u četvrtom kolu. A tad je već sve pošlo naopako. Katastrofa. Samo sedam bodova, samo šest golova. Ma sramota".

Ipak, prvo prolećno kolo unelo je tračak nade u svlačionicu. Situacija sada izgleda znatno drugačije, iako je opstanak još kilometrima daleko.

"I to je tačno, ali gledam sinoć SOS kanal i pregled kola. Svi se čude što smo pobedili. Pitaju: ’Ma, da li je moguće, kako ovo, kako ono?’. Kao da je to nešto neverovatno?! A mi imamo mlad tim, a mladi igrači žele da se dokazuju, da se bore. To je ono što je nama potrebno. Nije baš realno da se posle polusezone u kojoj osvojiš sedam bodove troše velike pare na neke velike igrače. Bolje je da se pravi ekipa za sledeću sezonu. Da se pokuša da se izbori opstanak, a mlade snage će da grizu. Da se razumemo – para nema. Ali najbitnije je da se borimo", ističe Kovačević.

Zrele reči za 20-godišnjeg fudbalera. Obično slušamo samo o tome kako je Superliga odskočna daska za inostranstvo?

"Ja sam u Kragujevcu ceo život. Rođen sam u ovom gradu i najviše bih voleo da Radnički ostane u ligi. Za sve drugo ima vremena", kategoričan je Kovačević.

Izvor: MOZZARTsport

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu